Média

Újabb újítás a Twitteren

twitter
twitter

A Twitter közösségi platform mostantól egyszerűbbé teszi a tweetek összefűzését és olvasását –  közölte a Httpool, a Twitter regionális, Budapesten lévő képviselete. Az újdonságnak köszönhetően könnyebben tudják kifejezni magukat a felhasználók, a követőik pedig naprakészek maradhatnak

A fejlesztés előzménye, hogy néhány évvel ezelőtt a Twitter észrevette, hogy vannak emberek, akik kreatív módon fűzik össze a tweeteket, hogy minél több információt oszthassanak meg egymással, vagy hosszabb történetet mondjanak el. A mikroblog innovatívnak találta ezt az angolul threadingnek nevezett kezdeményezést, amikor is különálló elemeket egy egységes gondolatsor tart össze. Jelenleg, naponta már több már százezer tweetfüzért regisztrál a Twitter. Bár a threading létrehozásához használt posztolási mód hatékony és népszerű, egyesek számára bonyolult volt. Sőt, gyakran nehéz elolvasni, vagy felfedezni egy füzér valamennyi elemét. A Twitter ezért döntött úgy, hogy egyszerűbbé teszi a tweetek összefűzését és olvasását.

Egy plusz gomb segítségével mostantól könnyen összefűzhetőek a bejegyzések, így a gondolatok összekapcsolása és a tweetek megosztása egy időben történhet. Az Add another Tweet funkció használatával bármikor további bejegyzéseket fűzhetünk a már publikált tweet lánchoz. A Show this thread fül pedig a csatornán belül segít megtalálni az összefűzött bejegyzéseket, ha valaki kifejezetten ezeket keresné.

Így lehet összefűzni a tweeteket
Így lehet összefűzni a tweeteket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik