Média

Habony hitelezőjének cégénél az esztergomi rádió

rádió mikrofon on the air
rádió mikrofon on the air

A Habony Árpád hitelezőjeként, az Orbán-kormány volt főtanácsadójaként, valamint az Atmedia és a Mandiner.hu portál tulajdonosaként is ismert Tombor András és a szintén kormányközeli Krskó Tibor üzletemberek közös érdekeltsége, az RSH Kft. értékesíti ezentúl a Forrás Rádió új, esztergomi rádiófrekvenciájának reklámperceit is. Ez egy ma kiadott sajtóközleményből derül ki, melyben bejelentik, hogy újabb rádióval, az esztergomi FM 98,1-el bővült a legnagyobb rádiós portfólióval rendelkező Radio Sales House (RSH) partneri köre, az eddigi ötvenhárom regionális adó, a négy országos közszolgálati adó (Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió) és a fővárosi Sláger FM mellett.

A közleményben felidézik, az RSH reklámértékesítő ház partnere, a Forrás Rádió november elején vételkörzet-bővítéssel kezdte meg a sugárzást az esztergomi FM 98,1 MHz-es frekvencián. A terjeszkedésnek köszönhetően a Forrás Rádió immáron teljes mértékben lefedi Komárom-Esztergom megyét. Esztergomban hat év szünet után szólalt meg ismét helyi tartalommal és helyi műsorkészítőkkel a rádió az említett frekvencián. A tatabányai Forrás Rádió már most népszerű a 28 ezres lakosságú Esztergomban és vételkörzetében – írják az Inspira Media Research adataira hivatkozva.

A rádiót üzemeltető Turul Média Kft. egyébként a már eddig meglévő frekvenciáinak reklámidejét is a Radio Sales House-on keresztül értékesítette.

A közleményben idézik Molnár Józsefet, a Turul Média Kft. ügyvezetőjét:

A közel egy évtized alatt a Forrás Rádió a helyi információk rendszeres közlésével a megye mindennapi életének szerves részévé vált. Továbbra is az itt élőknek fontos és érdekes helyi tartalmakra építjük a műsorainkat, amely miatt a megye lakói eddig is minket választottak. Tapasztalataink szerint Esztergom lakossága nagy örömmel fogadta és fogadja a Forrás Rádiót, mi pedig igyekszünk még több érdekes helyi információt közvetíteni hallgatóink felé. A tatabányai frekvenciánk a megyeszékhelyen nemrégen elérte az 50,9 százalékos hallgatottságot, Esztergomban ennél is nagyobb elérésre törekszünk.

A tatabányai Forrás Rádió most már a régió három frekvenciáján készít helyi műsorokat, helyi munkatársakkal.

A tájékoztatásban megemlítik, hogy a nyolc éve alapított Forrás Rádió első frekvenciája a Tatabánya FM 97,8 volt, majd bővült a Komárom FM 90,5-tel, ezt követte novemberben az esztergomi FM 98,1. Hozzátették: a Forrás Rádió vételkörzete és lefedettsége az új frekvenciának köszönhetően 20 százalékkal növekedett.

Mindhárom regionális adó 2019. július 31-éig érvényes sugárzási engedélyt kapott a Médiatanácstól.

Örömmel vettük az újabb regionális rádió csatlakozását a portfóliónkhoz. Ezzel egy fontos megye elérése vált teljessé és egy jelentős város került be az országos kínálatunkba. A hirdetők az idén is keresték a kiemelkedően magas napi hallgatói elérést nyújtó regionális rádiókon való megjelenést, és arra számítunk, hogy ez az igény tovább erősödik

– nyilatkozta Hanák Tamás, az RSH ügyvezető igazgatója.

A Radio Sales House Kft.-nek 49 százalékos tulajdonosa a Tombor András féle, többek között a TV2 és az MTVA (közmédia) tévécsatornáinak reklámidejét, illetve összesen közel 40 Magyarországon működő tévécsatorna reklámhelyeinek értékesítésével foglalkozó Atmedia Kft., míg 51 százalékban a HGY Invest Kft., Krskó Tibor vállalkozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik