Média
Retro old microphone with text on the air. Radio show or audio podcast concept. Vintage microphone. 3d illustration

Habony hitelezőjének cégénél az esztergomi rádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 30. 12:11

Korábban a témában:

A Habony Árpád hitelezőjeként, az Orbán-kormány volt főtanácsadójaként, valamint az Atmedia és a Mandiner.hu portál tulajdonosaként is ismert Tombor András és a szintén kormányközeli Krskó Tibor üzletemberek közös érdekeltsége, az RSH Kft. értékesíti ezentúl a Forrás Rádió új, esztergomi rádiófrekvenciájának reklámperceit is. Ez egy ma kiadott sajtóközleményből derül ki, melyben bejelentik, hogy újabb rádióval, az esztergomi FM 98,1-el bővült a legnagyobb rádiós portfólióval rendelkező Radio Sales House (RSH) partneri köre, az eddigi ötvenhárom regionális adó, a négy országos közszolgálati adó (Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió) és a fővárosi Sláger FM mellett.

A közleményben felidézik, az RSH reklámértékesítő ház partnere, a Forrás Rádió november elején vételkörzet-bővítéssel kezdte meg a sugárzást az esztergomi FM 98,1 MHz-es frekvencián. A terjeszkedésnek köszönhetően a Forrás Rádió immáron teljes mértékben lefedi Komárom-Esztergom megyét. Esztergomban hat év szünet után szólalt meg ismét helyi tartalommal és helyi műsorkészítőkkel a rádió az említett frekvencián. A tatabányai Forrás Rádió már most népszerű a 28 ezres lakosságú Esztergomban és vételkörzetében – írják az Inspira Media Research adataira hivatkozva.

A rádiót üzemeltető Turul Média Kft. egyébként a már eddig meglévő frekvenciáinak reklámidejét is a Radio Sales House-on keresztül értékesítette.

A közleményben idézik Molnár Józsefet, a Turul Média Kft. ügyvezetőjét:

A közel egy évtized alatt a Forrás Rádió a helyi információk rendszeres közlésével a megye mindennapi életének szerves részévé vált. Továbbra is az itt élőknek fontos és érdekes helyi tartalmakra építjük a műsorainkat, amely miatt a megye lakói eddig is minket választottak. Tapasztalataink szerint Esztergom lakossága nagy örömmel fogadta és fogadja a Forrás Rádiót, mi pedig igyekszünk még több érdekes helyi információt közvetíteni hallgatóink felé. A tatabányai frekvenciánk a megyeszékhelyen nemrégen elérte az 50,9 százalékos hallgatottságot, Esztergomban ennél is nagyobb elérésre törekszünk.

A tatabányai Forrás Rádió most már a régió három frekvenciáján készít helyi műsorokat, helyi munkatársakkal.

A tájékoztatásban megemlítik, hogy a nyolc éve alapított Forrás Rádió első frekvenciája a Tatabánya FM 97,8 volt, majd bővült a Komárom FM 90,5-tel, ezt követte novemberben az esztergomi FM 98,1. Hozzátették: a Forrás Rádió vételkörzete és lefedettsége az új frekvenciának köszönhetően 20 százalékkal növekedett.

Mindhárom regionális adó 2019. július 31-éig érvényes sugárzási engedélyt kapott a Médiatanácstól.

Örömmel vettük az újabb regionális rádió csatlakozását a portfóliónkhoz. Ezzel egy fontos megye elérése vált teljessé és egy jelentős város került be az országos kínálatunkba. A hirdetők az idén is keresték a kiemelkedően magas napi hallgatói elérést nyújtó regionális rádiókon való megjelenést, és arra számítunk, hogy ez az igény tovább erősödik

– nyilatkozta Hanák Tamás, az RSH ügyvezető igazgatója.

A Radio Sales House Kft.-nek 49 százalékos tulajdonosa a Tombor András féle, többek között a TV2 és az MTVA (közmédia) tévécsatornáinak reklámidejét, illetve összesen közel 40 Magyarországon működő tévécsatorna reklámhelyeinek értékesítésével foglalkozó Atmedia Kft., míg 51 százalékban a HGY Invest Kft., Krskó Tibor vállalkozása.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.