Média
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Országosan a Petőfi, Budapesten a Sláger FM a leghallgatottabb

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 22. 10:35

Korábban a témában:

A legújabb, idén augusztus és október közötti időszakra vonatkozó országos rádióhallgatottsági adatok alapján az állami Petőfi és az állami Kossuth Rádió, valamint a felvásárlásokkal és hálózatba kapcsolódásokkal, továbbá frekvenciapályázatokon való elindulással folyamatosan terjeszkedő, kormányközeli Rádió 1 rendelkezett a legnagyobb hallgatótáborral, legalábbis a hamarosan az állami ernyő alá kerülő hallgatottságmérést végző Kantar Hoffmann-Mediameter konzorcium nemrég kiadott legfrissebb adatai alapján. Budapesten kissé másképp alakultak az erőviszonyok: a Sláger FM volt a vezető rádió, mögötte szorosan a Rádió 1, illetve kissé elmaradva a Petőfi következett a 15 éves vagy annál idősebb lakosság körében.

A Kantar Hoffmann-Mediameter adatai alapján országosan a Petőfi Rádiónak 1,7 milliós hallgatótábora volt, míg a Kossuthnak 1,38 millió. Andy Vajna kormánybiztos rádiójának, a Rádió 1-nek 1,3 millió hallgatója volt e közönségmérés szerint. A Simicska Lajos féle Music FM közönsége 698 ezres volt. A román Radu Morar Tematic Media Groupjához tartozó Sláger FM hallgatóságát 618 ezerre mérték. A félmilliós hallgatótábort még a Dankó Rádió közelíti országosan (463 ezer fő). A Bartók Rádiót 187 ezren, a Rádió Rockot 180 ezren hallgatták egy átlagos napon; a Klubrádió pedig 176 ezer hallgatót ér el naponta. A Magyar Katolikus Rádió hallgatottsága 153 ezres, a Lánchíd Rádió tábora pedig 86 ezres – közölte a kutatást végző konzorcium.

Országos rádióhallgatottsági adatok 2017. augusztus és október között. Forrás: Kantar Hoffmann-Mediameter
Országos rádióhallgatottsági adatok 2017. augusztus és október között. Forrás: Kantar Hoffmann-Mediameter

A fővárosra fókuszálva az látható, hogy a piacvezető Sláger FM napi hallgatószáma 287 ezer fő, de nem sokkal van tőle lemaradva a Rádió 1, mely 281 ezres hallgatótáborral rendelkezett.

A Petőfi Rádiónak a fővárosban 210 ezres hallgatótábora volt, míg a Kossuth Rádiónak 200 ezer. A Music FM-nek 172 ezer fős az elérése, a Klubrádiót 116 ezren hallgatták. A Rádió Rock napi hallgatótábora 83 ezer fős volt. Ötvenezer körüli hallgatóval a Jazzy Rádió (57 ezer), a Bartók Rádió (44 ezer), és a nemrég Módos Márton által felvásárolt InfoRádió (44 ezer), valamint a Klasszik Rádió (43 ezer) és a Dankó Rádió (35 ezer) rendelkezett. A Simicska Lajoshoz tartozó Lánchíd Rádiót Budapesten ez alapján a mérés szerint 29 ezren, a Magyar Katolikus Rádiót pedig 18 ezren hallgatták.

A budapesi rádiók hallgatottsága 2017. augusztus és október között. Forrás: Kantar Hoffmann-Mediameter
A budapesi rádiók hallgatottsága 2017. augusztus és október között. Forrás: Kantar Hoffmann-Mediameter

 

Vintage microphone  and headphones with signboard on air. Broadcasting radio station concept. 3d illustration
Új tulajdonos és ügyvezető a Rádió Q-nál
Az iparágban eközben többen arra számítanak, hogy hamarosan valamelyik kormányközeli médiavállalkozó közelébe kerülhet ez a rádiófrekvencia is.

Az említett augusztus és október közötti időszakban országosan naponta több mint 6 millióan, hetente 7,5 millióan hallgattak rádiót, ami azt jelenti, hogy 15 éves vagy idősebb lakosság 72 százaléka naponta, míg 89 százaléka hetente hallgat rádiót. Budapesten a 15 éves vagy idősebb lakosság 71 százaléka naponta, míg 90 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót.

Budapest, 2016. november 20.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a TV2 stúdiójában 2016. november 20-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Andy Vajna fenyegetése miatt nevet vált két rádió
A Rádió 1 Orosháza és a békéscsabai Rádió 1 Start is névváltásról döntött, miután Andy Vajna cége perrel fenyegette meg a már Vajna megjelenése előtt is e néven jelenlévő békéscsabai rádiót.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.