Média

Hosszabban csiripelhet Trump

twitter
twitter
A Twitter az eddigi duplájára, 280-ra növeli a karakterkorlátot.

A Twitter bejelentette, hogy duplájára, száznegyvenről kétszáznyolcvan karakterre növeli a közzétehető bejegyzések maximális hosszát. A világ egyik legnagyobb, mintegy 330 millió aktív felhasználóval rendelkező közösségi portálja az új karakterkorlátot kiterjeszti minden olyan nyelvre, ahol erre szükség lehet ahhoz, hogy a tweetelők könnyebben kifejezhessék magukat.

A kínai, a japán és koreai felhasználóknak továbbra is 140 karakterben korlátozzák a mikroblog-bejegyzések hosszát, tekintettel arra, hogy a nyelvük kevesebb karaktert használ az átlagosnál.

A San Franciscó-i székhelyű vállalat szerint az angol nyelvű üzenetek 9 százalékát a megengedett 140 karakter teljes kihasználásával tették közzé, a felhasználók a rövidség miatt sok időt töltöttek a bejegyzések szerkesztésével, vagy végül nem is küldték el őket.

A cég szeptemberben néhány felhasználónak már növelte a karakterek számát, és a teszt után arra a jutott, hogy a felhasználók kevesebb időt töltöttek üzeneteik megírásával, a bejegyzések elvetésének a valószínűsége is csökkent.

Az elküldött bejegyzéseknek csak az 5 százaléka volt hosszabb 140 karakternél, és csak 2 százaléka haladta meg a 190 karaktert, vagyis a Twitter szerint a felhasználók olvasásélménye alapvetően nem fog ezután sem változni. A Twitter azt reméli, hogy a kétszer hosszabb mikroblogokkal a felhasználók száma is növekedni fog.

Mint korábban megírtuk, Donald Trump jelenleg a világ legtöbb követővel rendelkező vezetője a mikroblogon.

Donald Trump már a pápánál is népszerűbb a Twitteren
Már majdnem 40 millióan követik az amerikai elnök posztjait a mikroblogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik