Média

Rendszeres lap lesz a BBC Kertvilág

BBC Kertvilág
BBC Kertvilág
Nagy-Britannia legkedveltebb kerti magazinja, a BBC Gardeners' World magyar kiadása jövő februártól jelenik majd meg rendszeresen az IQ Press kiadónál, ahol épp ma dobtak a piacra egy másik újdonságot is.

Megállapodott az Otthon, a Praktika és a Füles-lapcsalád kiadója, az IQ Press Lapkiadó Kft. és a brit Immediate Media kiadóvállalat arról, hogy jövő évtől rendszeresen megjelentetik Magyarországon a BBC Gardeners’ World magazint, Nagy-Britannia legkedveltebb kerti magazinját, mely egy immáron ötvenéves tévéműsor tartalmára épül.

Boda Ildikó portfólióvezető-főszerkesztő a 24.hu-nak elmondta: a magazin magyar címe BBC Kertvilág lesz, és előreláthatólag 84 oldalon jelenik majd meg, évente tíz alkalommal. Az angol tartalom mellett lesznek magyar fókuszú cikkek is.

A kiadó az új lapra készülve alakította át idén nyáron a struktúráját, és lett a Boda Ildikó által vezetett home&decor lapportfólióból két portfólió, a DIY (do it yourself – azaz csináld magad, amibe most a Praktika, az Ötlet Mozaik és három kézimunka magazin tartozik), illetve a home&garden portfólió. Utóbbi vezetője, és az ehhez tartozó magazinok (Otthon és az Otthon különszámok, BBC Kertvilág) főszerkesztője Boda Ildikó lesz.

Ha az új terméket szeretném jellemezni, akkor egy, a hobbikertészeknek szóló, látványos, gyönyörködtető, ugyanakkor rendkívül hasznos magazin, amelyben a legaktuálisabb kerti problémák megoldásához nyújtunk segítséget. Azt gondolom, tartalmával egyedülálló lesz a médiapiacon.

– mondta el Boda Ildikó, aki emlékeztetett rá, hogy idén tavasszal már kiadtak egy alkalommal egy bookazine jellegű kiadványt ugyancsak a BBC Gardeners’ World tartalmára építve, Kertvilág címmel.

Ennek a rendkívül jó olvasópiaci fogadtatása erősített meg bennünket abban, hogy érdemes a folyamatos megjelenésű magazinban is gondolkodnunk. Már most meghirdettünk egy rendkívül kedvezményes előfizetési akciót, amely során magazinonként a tervezett 745 forintos bolti ár helyett 495 forintért juthat az olvasó a laphoz az éves előfizetéssel.

Az IQ Press kiadó marketingkampánnyal is készül a lapbevezetésre, és terveik szerint 2018 február végén jelenik majd meg az első, márciusi lapszám.

Az eredeti BBC Gardeners World borítója
Az eredeti BBC Gardeners World borítója

Séfeket bemutató új különszám az Otthon magazintól

Boda Ildikó elmondta azt is, hogy éppen ma jelent meg az Otthon magazin legújabb fejlesztése a konyha tematika kapcsán.

Az Otthon magazin tavaly már két tematikus különszámmal jelentkezett, ebből az egyik a Konyha volt. Miután az olvasói és a hirdetői piac jól fogadta ezeket a termékeket, ebben az évben már több tematikus különszámot is megjelentetett az IQ Press. Az idei utolsó ilyen – Otthonhoz kötődő – publikáció ismét a konyha témát járja körül. A legújabb trendek, technikai újdonságok mellett egy erős személyes szál is végigfut a lapon, ez pedig a közismert séfek otthoni környezetének a bemutatása. Három közismert magyar séf, Bicsár Attila, Bíró Lajos és Rosenstein Tibor beengedett minket az otthoni konyhájába, és megmutatta/elmesélte, hol főz, ha nem a hivatását gyakorolja. Sárközi Ákos Michelin csillagos séf, aki egyébként az Otthon gasztro rovatának is állandó szereplője, a számára legfontosabb és legkedvesebb konyhai eszközöket mutatja meg az olvasóknak. Írunk egy dél-afrikai sztárséfről is, bemutatva a spártai körülményeket idéző otthonát és az éttermét, és megnéztük azt, hogy milyen, ha egy lakás felújítása, kialakítása a konyha köré épül, aminek eredménye egy otthonos lakásétterem (a Bétervről Bíró Botond Boldizsár mesélt).

A különszám már elérhető az újságárusoknál, 92 oldalas terjedelemben, és három hónapig lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik