Média

Nagyon mást mértek a Rádió 1-nek

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 10. 13. 09:22

Míg a Kantar Hoffmann-Mediameter szerint Budapesten piacvezető Andy Vajna rádiója, a Rádió 1, az Inspira Media Research szerint csak az ötödik.
Korábban a témában:

Míg a Kantar Hoffmann – Mediameter pár napja publikált számai alapján Budapesten már piacvezető Andy Vajna rádiója, a Rádió 1, megelőzve a román Radu Morar érdekeltségébe tartozó Tematic Media Grouphoz tartozó Sláger FM-et, a másik ismert rádióhallgatottságot mérő cég, az Inspira Media Research most érkezett számai ennek homlokegyenest ellentmondanak.

A Rádió 1 csak az ötödik legnépszerűbb Budapesten

Az Inspira szeptemberi kutatási adatai alapján a fővárosban megőrizte piacvezető pozícióját a Sláger FM, sőt napi hallgatottsága tovább emelkedett, szeptemberben újabb 3 százalékkal nőtt a 18-59-es korosztályban.A Sláger FM már nemcsak a 18+ korcsoportban, hanem a kereskedelmileg kiemelt 18-59-es korcsoportban is a leghallgatottabb – derül ki az Inspira Media Research kutatási adataiból. A főváros 1,482 millió felnőtt lakosából naponta 287 ezren hallgatják a Sláger FM-et (19,4 % reach), a második helyen álló állami hátterű Petőfi adót 279 ezren választják, míg a harmadik helyen álló, Simicska Lajos érdekeltségű Music FM-et 254 ezren (17,1 % reach). A főváros felnőtt lakosainak körében csak az ötödik helyen áll a Rádió 1, eredménye: naponta 205 ezer hallgató (13,9% reach).

Rádiók budapesti hallgatottsága 18-59-es korosztályban idén szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research
Rádiók budapesti hallgatottsága 18-59-es korosztályban idén szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research
Rádiók budapesti hallgatottsága 18+ korosztályban idén szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research
Rádiók budapesti hallgatottsága 18+ korosztályban idén szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research

Országosan a Petőfi és a Kossuth vezet

Az Inspira Media Research szeptemberi országos kutatása egyébként azt is megerősítette, hogy továbbra is a közrádiók, a Petőfi és a Kossuth az országban a leghallgatottabbak. Sőt, a Petőfi Rádió népszerűsége tovább erősödött, és napi átlag hallgatói elérése a teljes felnőtt lakosság körében már 22,9 százalék, a Kossuth Rádióé pedig 19,7 százalék. A hallgatók száma a következőképpen alakul: a teljes felnőtt lakosságból – 8,222 millió – a Petőfit naponta 1,882 millióan, a Kossuth Rádiót 1,616 millióan választják. Tőlük jócskán lemaradva, milliós elérést sem produkálva követi őket a harmadik helyezett Rádió 1, amelynek az országos elérése 989 ezer felnőtt lakos, ami csupán fele a Petőfi Rádióénak.

Országos rádióhallgatottsági adatok a felnőtt (18+) korcsoportban szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research
Országos rádióhallgatottsági adatok a felnőtt (18+) korcsoportban szeptemberben. Forrás: Inspira Media Research
Országos rádióhallgatottsági adatok 18-59-ben. Forrás: Inspira Media Research
Országos rádióhallgatottsági adatok 18-59-ben. Forrás: Inspira Media Research

A Petőfi adó egy év alatt a kereskedelmi szempontból fontos 18-49-es és 18-59-es korcsoportokban is a legmagasabb hallgatottsági eredményeket érte el.  A Petőfi a 18-59-es korcsoportban 21,7-ről 24,5 százalékra növelte az elérését (RCH%), a 18-49-es korcsoportban pedig 21-ről 24,7 százalékra.

A sikerhez persze nagyban hozzájárult a Class FM elnémítása, ami után teljes országos elérése csak az állami rádióknak maradt.

InfoRádió
Gazdát cserélhet az InfoRádió
A Fidesz egyik egykori képviselőjelöltjének, a rádió jelenlegi főszerkesztőjének és ügyvezetőjének nemrég létrehozott cégéhez kerülhet a budapesti vételkörzetű hírrádió.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.