Felelős szerkesztő távozik az Origótól

Ezúttal a négy felelős szerkesztő egyike, az egykori faktoros Németh Róbert döntött a távozás mellett.
Kapcsolódó cikkek

A 24.hu értesülései szerint távozik Németh Róbert, az origo.hu impresszumában szereplő négy felelős szerkesztő egyike. Németh tegnap már el is búcsúzott volt origós kollégáitól a szerkesztőségben.

A távozás tényét kedden telefonon maga az érintett is megerősítette a 24.hu-nak: azt mondta, maga kezdeményezte a munkaviszonya megszüntetését, de a döntése indokairól nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy egy másik munkahelyen fog dolgozni. Arról most még nem beszélhetett, hogy hol folytatja karrierjét.

Németh Róbert az origo.hu előtt a György Bence által alapított, időközben a Ripost.hu portfóliójába került Faktornál, illetve azt megelőzően a TV2-nél dolgozott. A Faktor portáltól a vele már korábban is együtt dolgozó György Bence tartalomigazgatóval, illetve több más faktorossal együtt érkezett az Origóhoz.

Kibővült az Index.hu Zrt. igazgatósága
Szombathy Pál, a Magyar Hírlap és a zona.hu egykori főszerkesztője beszállt negyedik igazgatósági tagnak az Index.hu Zrt. igazgatóságába.

A nemrég Matolcsy Ádám (Matolcsy György jegybankelnök fiának) mostanáig bútoripari és ingatlanpiaci befektetésekkel rendelkező Magyar Stratégiai Zrt. cége által felvásárolt Origo portálnál folyamatosak a személyi változások: mindössze néhány napja, hogy három kulcsfigura, az általános vezérigazgató-helyettes, az informatikai fejlesztések vezetője és a kereskedelmi vezető távozásáról adtunk hírt, de rajtuk kívül az elmúlt időszakban szinte minden rovatnál jöttek el emberek, még Száraz István tulajdonlása alatt többek között a Sport, a Fotó, a Tévé rovat összetétele is kicserélődött, felállt a teljes Tech rovat, nyugdíjba vonult Zsadon Béla címlapszerkesztő, és az újságírást is abbahagyta a Pénz rovat munkatársa. Több olyan szerkesztőségi munkatárs volt, akiktől a cég vált meg. Megszűnt ezenkívül a tavaly indult origós online magazin, az Unikornis is. Ezekről a változásokról ide kattintva olvashatja korábbi híreinket.

Az Origo-New Wave 79 millióért kapta meg a közmédia online reklámfelületeit
Az MTVA utólag, néhány nappal a szerződés által érintett kilenc hónapos időszak kezdete után papírozta le az ügyletet az MTVA digitális reklámfelületeihez hozzájutó Origo Mediával.
Volt tulajdonosa elmondta, miért vált meg az Origótól
Száraz István, a kormányközeli portál volt tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Világgazdaság című lapjának adott interjúban arról is beszélt, marad a médiapiacon azután is, hogy eladta az Origót.
Matolcsy Ádám: Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak
Szerinte a lap ellen egy lejáratási kísérlet folyik.