Média

Átszervezés a Playboy és az Éva kiadójánál

Óhidi Zsuzsanna
Óhidi Zsuzsanna

A többek között a Playboy, a JOY, a Shape, az Instyle, az Apa és az Éva magazin kiadójaként is ismert Marquard Media Magyarország kiadóvállalatot ügyvezetőként irányító Óhidi Zsuzsanna irányítja ezentúl a Jürg Marquard svájci médiamágnás tulajdonában lévő Marquard Media International AG cégcsoport lengyelországi leányvállalatát is.

Más változás is van a cégcsoport háza táján: Bijan Khezri lett a vállalatcsoport igazgatóságának elnöke, e minőségében ő fogja felügyelni a cégcsoport valamennyi leányvállalatának vezérigazgatóját, így többek között Óhidi is neki tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. Khezri egyébként azt a Peter Brase-t váltja, aki mostanáig pénzügyi és operatív vezetőként irányította a Marquard Media nemzetközi cégcsoportot, az alapító Marquard mellett a cég második számú vezetője volt. Brase továbbra is az alapító Marquard közelében marad, a jövőben Marquard családi cégeire fókuszál majd.

Khezri az elmúlt időszakban a Marquard Media International igazgatósági tagja volt, emellett tagja a Sportradar AG és az EEM World cégek igazgatóságainak. Jürg Marquard, a cégcsoport alapítója is megszólalt a változások kapcsán. Kiemelte, hogy Bijan rendkívül nagy tapasztalatokkal rendelkezik a digitális média és az európai, valamint amerikai sport jogok kapcsán. Óhidivel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a vezető sikeresen irányítja a Marquard magyarországi leányvállalatát.

Bijan Khezri leszögezte: továbbra is hisznek a nyomtatott média digitális mixben betöltött szerepében. A számukra kihívást jelentő feladat most az, hogy még hatékonyabban használják ki a cégcsoporton belüli meglévő erőforrásokat, illetve új, adatvezérelt piacokon jelenjenek meg.

Az immáron a lengyel Marquardot is irányító Óhidi Zsuzsanna 2014 óta vezeti ügyvezetőként a Marquard Media Magyarországot, ahová még 2003-ban lépett be, előbb hirdetési igazgatói, később lapigazgatói szerepet vállalt, majd 2011 óta kereskedelmi igazgató volt. Óhidi a Marquard előtt a Sanománál (a Centrál Médiacsoport elődjénél) és a JMG magazine kiadónál dolgozott key account managerként.

Kiemelt kép: Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Magyarország eddigi vezérigazgatója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik