Média

Új médialabort adott át a médiahatóság

egri médiaműhely nmhh fotó: nmhh
egri médiaműhely nmhh fotó: nmhh

Az eddig megnyitott médiaműhelyek

  1. Pécsi Tudományegyetem
  2. Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest
  3. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest
  4. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  5. Szegedi Tudományegyetem
  6. Debreceni Egyetem
  7. Corvinus Egyetem, Budapest
  8. Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest
  9. Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Az Eszterházy Károly Egyetemen adta át ma Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság kilencedik médiaműhelyét, így szeptembertől a diákok és tanáraik már Egerben is korszerű szoftverekkel ellátott, magas technikai szinten lévő számítógépeket használhatnak tudásuk fejlesztésére.

A csúcstechnikás médialaborral az NMHH a médiaképzést gyakorlati oldalról kívánja támogatni. A hatóság tájékoztatása alapján 3 MacPro és 3 iMac 27-inch számítógépet, 3 Apple Thunderbolt kijelzőt, 6 Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. A 13 millió forintból létrehozott médiaműhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont, és emellett az egyéni alkotómunkára is magas színvonalú infrastruktúrát biztosít, amely a grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és a webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok, utómunkák elvégzésére is alkalmas.

Az egyetemek a tudomány elöljárói, a kommunikáció és médiaszakokon pedig egyenesen létkérdés az, hogy olyan eszközökkel dolgozhassanak az oktatók és a diákok, amelyek megfelelnek a kor igényeinek. Kulcsfontosságú, hogy olyan tudást szerezhessenek meg a hallgatók ezek között a falak között, amellyel később szakértő alakítói lehetnek a média és a hírközlési iparágnak

– idézi az NMHH közleménye Karas Monikának a mai megnyitóbeszédét.

Az NMHH 2012-ben kezdte meg fejlesztési programját, amelynek keretében felsőoktatási intézményekben hoz létre olyan médiaműhelyeket, ahol a legújabb informatikai eszközökön, a színvonalas tanórák kivitelezésén túl a diákok lehetőséget kapnak arra is, hogy dolgozataik, verseny- és diplomamunkáik elkészítéséhez olyan eszközöket használjanak, amilyenekkel a világ vezető médiastúdióiban dolgoznak a szakemberek.

Állami hallgatottságmérés: Nem minden adat lesz nyilvános
A médiahatóság a rádióhallgatottsági kutatási adatoknak csak egy részét fogja megosztani a publikummal azután, hogy az állam hamarosan átveszi a hallgatottságmérést.

Kiemelt kép: Az egri médiaműhely. Fotó: NMHH

Ajánlott videó

Olvasói sztorik