online videó
Média

Díjazzák a magyar online videósokat

A Telekom Videós Gálán 9 kategóriában adják át a díjakat: vlog, lifestyle, gaming, humor, utazás, ismertterjesztő, tech, film & utazás & animáció és márkák csatornái.

Mára az Y és Z generáció legnagyobb sztárjai a videós véleményvezérek közül kerülnek ki. Nem is csoda, hiszen a hazai fiatalok 58 százaléka a fogyaszt napi szinten online videós tartalmakat a YouTube felületén és követ különböző csatornákat érdeklődési köre alapján. A Telekom Videós Gála keretén belül első alkalommal díjazzák a legnépszerűbb hazai YouTubereket 9 különböző kategóriában.

A gálát a közel kétszáz partnerrel rendelkező YouTube Hálózat, a Star Network YouTube és social media ügynökség kezdeményezésére rendezik meg április 22-én. Ebben szakmai támogatóként szerepet vállal a Google Magyarország mellett a többi meghatározó piaci szereplő is (BugTV, Special Effects Media, 4Kids Network). Az esemény névadó szponzora a Magyar Telekom.

A Telekom Videós Gálán 9 kategóriában adják át a díjakat:

  • vlog,
  • lifestyle,
  • gaming,
  • humor,
  • utazás,
  • ismeretterjesztő,
  • tech,
  • film & utazás
  • animáció és márkák

A díjak odaítélésében a közönség mellett részt vesz hazánk 50 legtöbb követővel rendelkező YouTube tartalomgyártója, továbbá a hazai YouTube hálózatok és Google által delegált videós szakemberek egy csoportja. A Top videósok által kategóriánként kiválasztott 5 jelöltre március 29-től szavazhat majd a közönség és a szakmai zsűri egyaránt. A gála névadó szponzora pedig különdíjat ítél majd oda, a legaktívabb közösséggel rendelkező vloggernek.

A nyertesek kilétére a gála díjátadóján kerül fény április 22-én. A rendezvényen a legnagyobb hazai videós tartalomgyártók vesznek részt, míg a közönség este hét órától kezdődően egy élő YouTube közvetítésen keresztül csatlakozhat be az eseménybe. A díjak átadása között szórakoztató programokkal és egyedi, eddig máshol nem elérhető videós tartalmakkal találkozhatnak majd a nézők.

Az esemény célja, hogy elismerjék a hazai YouTube-os tartalomgyártók munkáját, ezáltal is építve ezt a közösséget. Fontos cél emellett, hogy a felhasználók szélesebb körben megismerjék az új, feltörekvő csatornákat, amelyre a gála remek lehetőséget biztosít. Emellett a médiapiac képviselői, az online marketingben dolgozók is jobban megismerhetik a videós influencerek egyre növekvő ágazatát.

Ajánlott videó