Média
börtönrádió Magyarországon - fotó: Adj Hangot

A rácsokon kívül is hallható lesz a Börtönrádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 02. 16. 11:43

Korábban a témában:

Sikeresnek bizonyult a Börtönrádió adománygyűjtő kampánya, így az ebből befolyt pénzeknek köszönhetően megvették a szükséges technikai berendezéseket és elkészült a rácsokon kívüli, szabad világban lévő stúdiójuk.

Még bőven van mit fejleszteni az eszközparkunkon, és vannak olyan elemek, amik beszerzése későbbre tolódik, ugyanakkor ezzel a kezdőfelszereléssel már el tudjuk indítani a kinti műsorfolyamot

– írják a rádiót alapító Adj Hangot Egyesület munkatársai egy hírlevélben. Ők azért alapították meg a Börtönrádiót, hogy segítsenek a börtönben lévők szabadulását követően a társadalomba történő visszailleszkedésében, vagy ahogy hivatalosan mondják, reintegrációjában, illetve médiaszakmai kompetenciákra tegyenek szert a börtönben élők. Rádiójukról – mely eddig csak néhány börtön falain belül volt elérhető – korábban itt írtunk bővebben.

Jelenleg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsokságával (BVOP) folytatnak egyeztetéseket a benti műsorok kihozataláról, a szükséges engedélyek beszerzéséről. Amíg ez megvalósul, egy kinti (főleg egykori fogvatartottakból álló) csapat fogja készíteni a rádió tartalmait.

A rácsokon kívül készülő börtönrádió stábja már a továbbképzéseken vesz részt, ahol médiaismereteket és technikai információkat ismertetnek meg velük az indulás előtt. A rádiót működtető egyesületnél azt mondják, hogy olyan rádióműsort fognak készíteni, amelynek felépítése némiképpen eltér egy podcastétól.

 

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.