Média

Újabb átalakítás a TV2-nél: Mészáros Lőrinc támogatottja is bekerült az igazgatóságba

A 24.hu információja szerint megint átalakul az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Zrt. igazgatósága. Több új igazgatósági tag érkezik, és távozók is vannak. Az újak között több érdekes figura is felbukkan. A 2000-es évek elején még az akkori Orbán-kormány kedvencének tartott, de 2010-ben felszámolási eljárással megszűnt Ezüsthajó Kft. volt tulajdonosán kívül Csányi Sándor OTP-vezér közeléből is érkezik egy új tag. Ahogy a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által korábban támogatott jogász is a médiavállalat igazgatóságának tagja lesz.

részvénytársasággá átalakuló TV2 Média Csoportnál decemberben új igazgatóság alakult, a testületnek december 31-től (a nevét Vajna Andrásra magyarosító) Andy Vajna kormánybiztoson, a TV2 tulajdonosán kívül a Vajna jobbkezének tartott Kovács Andrea Mária, Dirk Gerkens, továbbá Rákosi Tamás, az IKO csoport milliárdos tulajdonosa (akinek a neve mostanában az Atmedia kapcsán is felmerült,) és Tremmel Zoltán magyarbánhegyesi jogász lett a tagja. Most, alig több mint egy hónappal később új tagokkal bővül az igazgatóság, miközben távozó is van.

Felcsútról támogatták az egyik új igazgatósági tagot

Máris távozik az igazgatóságból Tremmel Zoltán, és újonnan érkezik Békés Balázs. (Státusza egyelőre bejegyzés alatt van a cégbíróságon, csakúgy mint a többi változás.) Békés a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda adópartnere, a regionális adójogi üzletág vezetője, azaz adójogi tanácsokkal is el tudja látni Vajnáékat.  Békés Balázs kapcsán további érdekesség, hogy a jogaszvilag.hu-n megjelent korábbi írásból kiderül, hogy testvére a Rogán Antal ingatlanügye kapcsán ismertté vált Békés Ádám ügyvédnek.

Ugyancsak újként kerül az igazgatóságba Antal Kadosa Adorján. Ő a Provital és az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. tulajdonosaként szerepelt a hírekben. Amikor 2014-ben indult a Magyar Judo Szövetség elnöki székéért, a támogatói közt volt a fideszes Bánki Erik, a Magyar Nemzeti Bank, Bakondi György, a Duna Aszfalt Kft., a felcsúti Puskás Akadémia, valamint a Mészáros és Mészáros Kft., azaz a Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő-polgármester cége is. Ő azonban még ezzel az erős kormányközeli támogatói hátszéllel sem volt képes elnyerni a sportszövetség vezetését.

Az igazgatóság tagja lesz még Barna Zsolt is Nagykovácsiból, aki Csányi Sándor OTP-vezér közeléből érkezik, ugyanis ő az OTP Alapkezelő elnöke.

Nem volt probléma az ezüsthajós múlt sem

Frissen nevezték ki továbbá Várnai Tamást is. Várnai neve a 2000-es évek elején sokat szerepelt a sajtóban. Ő volt az első Orbán-kormány alatt milliárdos állami üzleteket elnyerő cég, az 1998-ban létrejött és 2010-ben felszámolási eljárással megszűnt Ezüsthajó Produkció Film Kft. ügyvezetője, majd 2002 novemberétől egyszemélyes tulajdonosa. (A tulajdonrészt Kocsis Lászlótól vette meg.) Az Ezüsthajó sokáig az adóhatóság nagy adóhátralékot felhalmozó adósok feketelistáján is szerepelt.

A Tv2 Zrt. új igazgatóságába újonnan érkezettek:

  • dr. Barna Zsolt – Csányi Sándor közeléből
  • dr. Várnai Tamás – az Ezüsthajó egykori első embere
  • dr. Antal Kadosa Adorján – Felcsútról kapott korábban támogatást
  • dr. Békés Balázs – adójogi témákban járatos

Távozó:

  • dr. Tremmel Zoltán
Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik