Média

Új igazgatóság a TV2-nél

Andy Vajna
Andy Vajna
Többek között a leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő, korábban az RTL résztulajdonosaként is ismert Rákosi Tamás is bekerül a december 31-én átalakuló TV2 Média Csoport igazgatóságába.

Korábban megírtuk: átalakítja veszteséges holdingcégét, valamint az ugyancsak veszteséges TV2 Média Csoportot Andy Vajna, a TV2-t 2015-ben állami hitelek felhasználásával felvásárló filmügyi kormánybiztos. Az átalakításról mostanáig annyit lehetett tudni, hogy az eddig korlátolt felelősségű társaságként (TV2 Média Csoport Kft.) működő vállalat zártkörű részvénytársaságként működik majd a továbbiakban, illetve beolvad az Interaktív Kft. nevű műsorgyártó cég a létrejövő TV2 Zrt.-be. Illetve annyit még lehetett korábbi cikkeink alapján, hogy új igazgatóság lesz, de azt a TV2 sajtóosztálya nem árulta el megkeresésünkre, kik irányítják majd az átalakított vállalatot.

Most viszont megtudtuk, kik lesznek a TV2 Zrt. igazgatóságának tagjai.

Íme az ötösfogat: Rákosi, Tremmel, Dirk, Vajna, Kovács

A cég igazgatóságának tagja lesz Rákosi Tamás, az IKO médiacsoport – korábban az RTL Klub, jelenleg a TV2 legnagyobb műsorbeszállító-cégének -tulajdonosa, és a Rako óvszergyártó cég tulajdonosa, aki évek óta a leggazdagabb magyarok toplistáján is szerepel több milliárd forintra tehető vagyonával. Ő egyébként korábban az RTL Klubnak résztulajdonosa is volt.

Rákosi Tamás
Rákosi Tamás, az IKO műsorgyártó és a Rako óvszergyártó cég tulajdonosa, a TV2 Zrt. igazgatóságának leendő tagja

Az igazgatóságba bekerül rajta kívül egy bizonyos dr. Tremmel Zoltán magyarbánhegyesi lakos, akinek a Magyar Biliárd Szövetség webszerverén találtuk meg az életrajzát (2012-ben ő volt a szövetség alelnöke), egyébként pedig közgazdász, jogász, valamint okleveles könyvvizsgálói végzettsége is van, és az EY (akkori nevén Ernst&Young) könyvvizsgáló cégnél is dolgozott egykoron, majd 2009-től az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó NTC Kft. (korábbi nevén Piae-Causae Kft.) ügyvezető igazgatója lett.

Ugyancsak ott lesz az igazgatósági elnöki posztot betöltő Andy Vajna (Vajna András) igazgatósági elnökön kívül az ő általános jobbkezeként emlegetett Kovács Andrea Mária, továbbá az RTL Magyarország egykori vezére, Dirk Gerkens vezérigazgató. Vagyis a Magyar Nemzet sokakat meglepő októberi cikke, ami alapján Gerkens távozna a TV2-től, továbbra sem bizonyul helytállónak.

A változások 2016. december 31-én válnak hatályossá, azt követően irányítja a céget az ötfős igazgatóság, és változik a cég neve TV2 Zrt.-re.

(Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik