Média

Kulcsfigura megy el a felvásárolt Inviteltől

Müller Mihály, Invitel
Müller Mihály, Invitel

Távozott az egyebek mellett televíziós műsorterjesztéssel is foglalkozó, a piac egyik jelentős szereplőjének számító Inviteltől Müller Mihály, a cég tartamszolgáltatásokért felelős vezetője – tudta meg piaci forrása alapján a 24.hu.

A változás forrásunk szerint azzal függ össze, hogy az Invitelt nemrégiben 63 milliárd forintért felvásárolta a Budapesti Metropolitan Egyetemet is tulajdonló China-CEE Fund, mely személycserékbe kezdett a cégnél. Forrásunk úgy tudta, hogy Müller egyik közvetlen kollégája is a távozók között van.

A távozásával kapcsolatos értesülésünket telefonon Müller Mihály is megerősítette, de többet nem kívánt hozzátenni. Egyelőre arról sem kíván hivatalosan kommunikálni, hogy hol folytatja pályafutását ezután, de megígérte, hogy elsők között értesít majd bennünket, ha már lesz mit bejelentenie.

Müller nagyon fontos pozíciót töltött be a kábelszolgáltatónál, hiszen ő felelt az Invitel által továbbított televíziós csatornák kapcsán a médiaszolgáltatókkal kötött szerződésekért, tartalombeszerzésekért is. Emellett ő képviselte a szolgáltatót a különböző médiaszakmai konferenciák legtöbbjén, ha ott a televíziós iparágról esett szó.  A sajtóban pedig vele kommunikálta a Invitel, amikor éppen új televíziókkal bővült a kínált, vagy éppen valamelyik csatorna kikerült a listából.

Müller Mihály 2011 augusztusától dolgozott az Invitelnél. Azt megelőzően 2007-től a Fibernet cégnél dolgozott. Előtte az Alstom regionális kommunikációért felelt, de több éven át az MVM (Magyar Villamosművek) kommunikációs igazgatója is volt. Azt megelőzően a BBC Worldwide-nál dolgozott. Diplomáját a Gödöllői Egyetemen szerezte az 1980-as években.

Nemrég más személyi változás is volt az Invitelnél. Akkor az online divíziót irányító Sólyom Balázs a UPC Online-hoz ment át.

Egyébként Carra Anita, a konkurens UPC Magyarország tavaly szeptemberben kinevezett vezérigazgató-helyettese is vált. Ő a Vodafone-hoz megy vezetőnek.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik