Média

Még mindig nem unják Vágási Ferit, Taki bácsit és Lenke nénit

Lenke néni a Szomszédokból
Lenke néni a Szomszédokból
Újra elkezdte vetíteni a Szomszédok című teleregényt a közmédia M3 elnevezésű ismétlőcsatornája. Az első nézettségi adatok alapján még mindig vonz több mint százezer embert az agyonismételt sorozat.

Van pár olyan film, illetve sorozat, ami ha képernyőre kerül, akárhanyadjára agyonismételve is képes sok nézőt a tévé elé szegezni. Ilyenek a Bud Spencer filmek, a Reszkessetek betörők, de ilyen a Szomszédok is, amelyet már ki tudja hanyadszor kezdett el a közmédia vetíteni idén január 4-én azóta, hogy a ’90-es években képernyőn voltak a gazdagréti panelrengetegben forgatott sorozat – vagy ahogy hívták: teleregény – friss részei, fejezetei Horváth Ádám rendezőtől.

A közmédia a teleregényt az M3 elnevezésű ismétlő retrocsatornán vetíti, ahová hétköznaponként 19 órától dupla részekkel jönnek Vágási Feriék és Taki bácsiék, és persze Etus és Lenke néni, meg a többi kedvelt szereplő. Akik iránt a nézettségi adatok alapján még mindig van érdeklődés, ha nem is milliós nagyságrendben, mint régen, amikor a tévés kínálat egy-két csatornára korlátozódott.

Most hétfőn már a sorozat hetedik és nyolcadik része került adásba, előbbit 138 ezer, utóbbit 118 ezer néző követte a teljes, 4 évesnél idősebb lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai alapján. A sorozat “aktuális” részeit egyébként másnap délelőttönként 9:45-től is ismétli az M3. Ha már nem bírják ki a következő részig, ajánljuk ezt a néhány évvel ezelőtti videóriportot a Szomszédok helyszínén készült túráról.

A Szomszédok első részének próbaadását egyébként 1987. május 7-én, míg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik