Média

A TV2 sztárjára is szavazhatnak az RTL nézői

Év Embere 2016 - RTL
Év Embere 2016 - RTL

Miközben a tévétársaságok sokszor meglehetősen szigorúan veszik azt, hogy egymás sztárjait nem engedik el a konkurens csatornához még csak vendégként sem, de legalábbis előzetes jóváhagyáshoz kötik a dolgot, idén akár az is előfordulhat, hogy az RTL Klub és az RTLII nézői a konkurens TV2 műsorvezetőjét választják az Év Emberének. Az RTL Híradó ugyanis idén is szavazást tart nézői körében arról, hogy kit tartanak az év emberének, és a december 31-én záruló szavazás listáján szerepel Till Attila, a TV2 műsorvezetője is. Ez már csak azért is érdekes, mert a szavazásra bocsátottak listáját az RTL Klub Hírigazgatósága állította össze az alapján, hogy szerintük egyáltalán kik jöhetnek szóba. Till Attila azonban nem TV2-s minőségében került fel a top10-es listára, hanem azért, mert  ő rendezte a Tiszta szívvel című nagyjátékfilmet, melyet Magyarország a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölt.

A szavazást a tévétársaság 2012 óta minden évben megrendezi, azaz az idei már az ötödik alkalom. A listán olyan emberek szerepelnek, akik a szerkesztőség szerint 2016-ban emberségükkel, kitartásukkal, vagy akár teljesítményükkel példát mutattak. A listára felkerültek civil szervezetek, közösségek és egy zenekar is. A 2016-os listán szerepel Király Gábor, az Európa-Bajnokságra kijutott labdarúgó-válogatott kapus legendája, a Pamkutya néven ismert testvérpár, akik szinte minden egyes megmozdulásukkal felrobbantják az internetet, de Pilz Olivérre is várják a szavazatokat, aki a miskolci Herman Ottó Gimnázium matematika-fizika-biológia szakos tanáraként tette közzé a tantestület nyílt levelét, amelyben a döntéshozók és az egész társadalom figyelmét szerették volna felhívni az oktatás súlyos problémáira. A levél kapcsán szerveződött a Tanítanék Mozgalom. Az egyik legnépszerűbb új generációs magyar zenekar, a Halott Pénz is szerepel az Év Embere listáján, akiknek dalaikat, klipjeiket millióan nézik az interneten. Egy másik csapat, a Budapest Bike Maffia is versenyre kelhet idén. A bringás segítők eddig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon, rendszeresen tartanak úgynevezett közösségi főzéseket, az elkészült ételeket pedig maguk hordják ki a rászorulóknak. A szemléletformáló közösségi tér, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által üzemeltetett kávézója, a Nem Adom Fel Cafe is esélyes díjra. A társaság szeretné megmutatni mindenkinek, hogy ők is akarnak, és tudnak dolgozni.

Horváth Kornél, a Kossuth-díjas ütőhangszeres művész is helyet kapott az Év Embere listán, akinek technikája kuriózum világszerte, ezért folyamatosan turnézik itthon és külföldön. Akár a világ legjobb ütőhangszerese is lehet, mivel idén őt is jelölték a díjra. A legnépesebb csapatként az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem transzplantációs klinikájának mintegy 20 fős egysége is szerepel az RTL Hírigazgatóságának listáján. A Transzplantációs Orvoscsapat Magyarországon először végzett egyszerre tüdő és vese átültetést egy betegen. Nekik köszönhetően kapott például egy 40 év körüli férfi új esélyt egy jobb életre. A nyáron végzett műtét sikerült, a beteg ugyanattól a donortól kapta a két szervet. A tízes listán ott van még Lakatos Norbert, a 25 éves apa is, aki miután beteg kislányát kezelték a kistarcsai kórházban, hálából felajánlotta, hogy kifesti az intézmény egyik nővérszobáját. Azt akarta elérni, hogy a kórház dolgozói ne veszítsék el hitüket a hivatásukban. Később több intézménynek is segített.

A december 31-ig tartó Év Embere szavazás során a http://rtl.hu/rtlklub/azevembere/szavazas oldalon keresztül lehet leadni a voksokat. A szavazólistán szereplőket a szavazás lezárásáig egyébként külön-külön is bemutatják az RTL Klub Híradójában.

Szintén az RTL Híradójával függ össze az a hír, hogy az év végi utolsó híradójukat a Hírcsárda szerkeszti.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik