Média

Szövetkezett a Magyarországra tartó Vice és a Guardian

Vice Media
Vice Media
Tartalmi együttműködés veszi kezdetét a két szerkesztőség között. Néhány, a Guardian stábjánál dolgozó újságíró a fiatalokat megcélzó Vice számára készít majd oknyomozó anyagokat.

A Guardian bejelentéséről beszámoló kreativ.hu szerint ez az első alkalom, hogy egy másik médiatermékkel szövetkezik a Vice. Azt írják, hogy a Guardiannel arról állapodtak meg, hogy néhány újságírójuk a Vice számára gyárt majd anyagokat, melyek azután a Vice hírfolyamában, valamint az HBO-n futó Vice News Tonightban lesznek láthatók.

A Guardian ezen újságíróit ez úgy is érinti, hogy a munkájukat ezentúl a Vice kelet-londoni székházában fogják ellátni.

A Guardian cserébe a Vice videokészítési szaktudásából profitálhat, és a fiatal felnőttek számára vonzó tartalmakat fog ezen keresztül kínálni.

A Kreatív idézi Shane Smith-t, a Vice Media társalapítóját is, aki azt mondta, az együttműködés az első példája lesz annak, hogyan lehet a legjobban kihasználni több platformon a két fél által gyártott tartalmakat. “És amikor ez a tartalom oknyomozó jellegű, még fontosabbá válik [az együttműködés]. Az igazi, tényeken alapuló, megbízható hírekre még sosem volt annyira fontosak, mint most, és ez az együttműködés ezt garantálni fogja” – mondta Shane Smith.

A Guardian csapatát Mustafa Khalili multimédiás hírszerkesztő vezeti, és a Vice News producereivel és tartalomfejlesztési vezetőivel közösen fognak tartalmat gyártani.

A két cég közötti együttműködés egyébként azért is izgalmas, mert a Vice korábban bejelentette, hogy 51 országban, köztük Magyarországon indít tartalomszolgáltatást hamarosan.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik