Média

Veszélyben az Eurosport tv és a Bundesliga rajongói

eurosport (Array)
eurosport (Array)
Nem az Invitel az egyedüli szolgáltató, mely száműzi csatornakínálatából a Bundesliga meccseket a jövő évben közvetítő Eurosport tévécsatornát és a tulajdonos Discovery Networks más csatornáit. A cégnek máris követője akadt, ráadásul egy olyan szolgáltató, amelyik eddig az egyik legszélesebb csatornakínálatot igyekezett nyújtani.

Azt írja a dtvnews.hu, hogy az Invitel után a Tarr Kft. kábeltelevíziós cég kínálatából is kikerül az összes Discovery Networks érdekeltségű televíziós csatorna a jövő év második napján.

A portál szerint azért meglepő ez a fejlemény, mivel a Tarr Kft.-re mostanáig az volt jellemző, hogy igyekszik a hazai piacon az egyik legszélesebb kínálatot nyújtani, és az új csatornák is elsők között szoktak megjelenni kínálatában.

Most mégis úgy döntöttek, hogy január 2-tól nem sugározzák majd a Discovery médiavállalat tévéit, köztük az Eurosportot, mely épp a napokban jelentette be, hogy megszerezte a Bundesliga exkluzív közvetítési jogait.

Más szolgáltatók is levehetik a Discovery csatornáit

A dtvnews egyébként kereste az Invitelt – mely korábban hasonló döntést hozott a Discovery Networks csatornái kapcsán – és a Tarr Kft.-t is, de állítólag egyik szolgáltató sem volt hajlandó reagálni nekik.

Végül megbízhatónak titulált iparági forrásoknál kérdezősködtek a szakításról. Így azt tudták meg, hogy a Discovery Networks olyan középtávú keretszerződést kínál a műsorterjesztőknek, akikkel most esedékes a szerződéshosszabbítás, ami a programdíj árazása és más feltételek szempontjából nem elfogadható a műsorterjesztőknek, azaz a kábelszolgáltatóknak.

A portál forrásai ezért azt feltételezik, hogy amennyiben a médiaszolgáltató nem változtat árain és feltételein, úgy további jelentős, sőt akár a legjelentősebb műsorterjesztők kínálatából is kikerülhetnek a csatornáik, a jelenleg még érvényes, régebbi szerződések lejártakor.

A héten derült ki az is, hogy a PR Telecom nevű kábelszolgáltató kiveszi kínálatából a Simicska Lajos fémjelezte HírTV-t. Ez egyébként precedenst teremthet, vagyis más szolgáltatók is követhetik a példáját, nehéz helyzetbe hozva ezzel az Orbán Viktorral barátságát tavaly látványos módon megszakító üzletember érdekeltségét.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik