Média

A BBC-től igazolt új vezetőt az Euronews

Euronews (Euronews)
Euronews (Euronews)
Az Euronews médiavállalat NEXT stratégiája részeként új részleget hozott létre, melynek élére a BBC-től igazolt nagy tapasztalattal bíró szakembert.

Michael Peters, az Euronews európai hírcsatornát és az Africanews afrikai hírtévét működtető Euronews Group vezérigazgatója a cég NEXT stratégiája keretében új divízió létrehozását jelentette be. Ennek  vezetésével a BBC Worldwide-től érkező Carolyn Gibsont bízta meg. Carolyn Gibson felel majd a társaság valamennyi kereskedelmi bevételéért, és tagja lesz az Euronews operatív menedzsmentjének is.

A cég NEXT stratégiájának lényege, hogy a médiavállalat digitális fejlesztéseket hajt végre, ami érinti a szerkesztői munkát, a termékkínálatot, valamint egy új kereskedelmi stratégia kidolgozásával is jár. A cég ennek érdekében hozta létre az új divíziót, mely a cég valamennyi árbevétel-termelő szolgáltatását felügyeli majd, illetve felel a bevételek alakulásáért, amit eddig Michael Peters vezérigazgatónak közvetlenül kellett megtennie.

 Carolyn Gibson
Carolyn Gibson

Az új vezető irodája Londonban lesz majd, ott fogja kidolgozni az Euronews és az Africanews kereskedelmi stratégiájának részleteit. Emellett ő felügyeli majd a reklámértékesítést, a digitális területeket, a csatornák terjesztését és a különféle termékfejlesztéseket.

Az új vezető 27 évnyi médiatapasztalattal rendelkezik, legutóbbi pozíciójában ő volt a BBC Advertising alelnöke, és többek között ő felelt a BBC kereskedelmi termékeinek, például a BBC World News, a bbc.com és a BBC World Service bevételeinek alakulásáért is. Carolyn Gibson 1998-ban alapítóként csatlakozott a BBC reklámértékesítő cégéhez, ezután különböző pozíciókban egyre feljebb lépett ranglétrán, de karrierje kezdetén megfordult a VNU lapkiadónál is, ahol magazinok reklámértékesítésével foglalkozott. A szakember egyébként brit állampolgár, és eredetileg történészként végzett az Egyesült Királyságban.

Az Euronews hírcsatorna Magyarországon is fogható, méghozzá magyar nyelven is, de sajnos több szolgáltató az elmúlt időszakban kivette a kínálatából. Emiatt némi botrány is kerekedett: az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálatot indított, hogy kiderítse, milyen körülmények között cserélte Andy Vajna kormánybiztos új tévécsatornáira az állami kézre került Antenna Hungária műsorterjesztő vállalat az Euronewst. Az interneten, illetve bizonyos szolgáltatóknál azonban változatlanul nézhető az európai hírtévé, valamint online tartalomszolgáltatásuk is van. 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik