Média

Jelentős változás az RTL vezetésében

Az RTL Group székháza
Az RTL Group székháza
A 46 éves Andreas Fischer váltja januártól a magyar származású Andras Rudast az RTL Group regionális igazgatói posztján. A változások a magyar igazgatóságot is érintik, ugyanis Fischer lesz az RTL Magyarország igazgatóságának elnöke.

Az RTL Magyarország anyavállalata, a luxemburgi székhelyű RTL Group csütörtök délutáni bejelentése értelmében Andreas Fischer lesz az RTL Csoport üzletfejlesztési és a közép- és kelet-európai, valamint ázsiai térségért felelős regionális igazgatója. A változások 2017. január elsején lépnek életbe. Fischer a magyar származású, az RTL Magyarország igazgatóságában is helyet foglaló, sőt Dirk Gerkens menesztése után átmeneti időre az RTL Magyarországot vezérigazgatóként is irányító, magyar származású Andreas Rudast, Rudas Andrást váltja a pozícióban. 

Az új vezető közvetlenül az RTL Csoport társvezérigatójának, Guillaume de Poschnak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Andreas Fischer
Andreas Fischer

Az RTL-nél a változást azzal magyarázták, hogy idén december 31-én lejár Andreas Rudas regionális vezetői megbízatása, emellett Rudas idén novemberben betöltötte a 63. életévét.

Andreas Rudas
Andreas Rudas

Rudas ugyanakkor tanácsadóként továbbra is a médiavállalatnál marad, és főleg az RTL Magyarországra fókuszál majd januártól. Megtartja igazgatósági tagságát az RTL Magyarországban, és ő lesz az igazgatóság elnökhelyettese.

Fischer a magyar igazgatóság elnöke is lesz

Andreas Fischer, az új, 46 éves vezető alá tartozik majd a horvát, a magyar, az ázsiai tévés üzletág, valamint a német rádiós piac is.

Fischer az RTL Magyarországnál az igazgatóság elnöki posztját is betölti majd, csakúgy mint az RTL Croatia (Horvátország), az RTL Radio Deutschland (a német RTL rádiós részlege) és az RTL CBS Asia Entertainment Networknél is az igazgatóság elnöke lesz.

Vidus Gabriella változatlanul az RTL Magyarország vezérigazgatója marad, és közvetlenül az RTL Csoport vezérigazgatójának, Guillaume de Poschnak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Andreas Fischer a felsoroltakon kívül változatlanul foglalkozik majd üzletfejlesztési ügyekkel, és tagja lesz az RTL Group operatív menedzsmentjének (Operations Management Committee – OMC). A szakember egyébként 1970-ben született, karrierjét az RTL csoportnál 2000-ben kezdte, azóta pedig számtalan területen megfordult a cégnél. Legutóbbi pozíciójában éppen Andreas Rudas volt a főnöke, és üzletfejlesztéssel foglalkozott.

Az 1953-as születésű Andreas Rudas 2009 óta töltötte be a regionális igazgatói posztot. A nevét az elmúlt időszakban a Mediaworks céget néhány héttel ezelőttig tulajdonló Vienna Capital Partners (VCP) kapcsán is hírbe hozták, ugyanis tagja a VCP tanácsadó testületének, de a 24.hu-nak Andreas Rudas pár napja azt állította, nincs köze a Népszabadság bezárásához, mivel az évente mindössze néhányszor ülésező testület operatív ügyekkel nem foglalkozott.

(Kiemelt kép: az RTL csoport székháza)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik