Média

Síklasszist szerződtet az Eurosport

Tina Maze
Tina Maze
Tina Maze síkirálynővel bővül a sportcsatorna munkatársainak köre. Komoly szerep jut majd neki a téli sportok közvetítésében, és a sportolók Pyeongchangba vezető útjának bemutatásában is.

Kevesebb, mint 500 nappal a dél-koreai 2018-as téli olimpiai játékok nyitó ünnepsége előtt, bejelentették,hogy Tina Maze is csatlakozik az Eurosport szakértői csapatához, amely már most olyan világklasszis sportolókból áll mint Michael Greis, a háromszoros olimpiai bajnok biatlonista, és Adam Malysz lengyel síugró legenda – jelentette be a a sportcsatorna pénteken.

Tina Maze
Tina Maze

A hír előzménye, hogy Tina Maze közölte, hogy hamarosan abbahagyja kiemelkedő versenyzői karrierjét. Maze várhatóan 2017 januárjában, a maribori Alpesi Sí Világkupán megrendezendő versenyen áll utoljára rajthoz.

Tina Maze óriási tapasztalatát kihasználva a versenyek előtt és után interjúkat készít majd, hogy hiteles betekintést nyújtson a nézőknek a sportolók gondolatvilágába, valamint taktikai és stratégiai háttérelemzésekkel gazdagítsa a műsorokat a teljes szezon alatt.

A sport tematikájú televízió közleménye idézi is a sportolót:

Semmi sem helyettesítheti azt az adrenalin-löketet, amit egy olimpia vagy Világkupa verseny alatt átél az ember, de most egy új és rendkívül izgalmas fejezet kezdődik az életemben, és remélem, sikerül majd új szemszögből bemutatnom a versenyek izgalmát a sportrajongók számára.

Megszólalt Peter Hutton, a sportcsatorna vezére is:

Az Eurosportnál büszkék vagyunk arra, hogy mi adunk otthont a téli sportoknak. Közvetítjük az összes fontos téli sportágban a Világkupa versenyeket, valamint  a világbajnokságok eseményeit is. Az, hogy Tinát a szakértői csapatunk új tagjaként üdvözölhetjük, biztosítja nézőink számára, hogy első kézből származó beszámolói révén, különleges betekintést nyerhetnek a síversenyek világába. A téli olimpiai játékokra készülve megállapodásunk Tinával kiemelkedően fontos a számunkra. Kivételes egyéniségről van szó, aki soha nem fél megosztani a véleményét. Az Eurosport teljes csapat nevében kijelenthetem, hogy mindannyian izgatottan várjuk a közös munkát az elkövetkező hónapokban és években.

A Discovery Communications és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly júniusban kötött 50 európai országra kiterjedő exkluzív televíziós és multi-platform közvetítési jogokat tartalmazó megállapodást a 2018 és 2024 közötti olimpiai játékokra vonatkozóan, beleértve a 2018-as Pyeonchang-i Téli Olimpiát és a 2022-es Pekingi Játékokat is.

A síszezon egyébként most kezdődik a hétvégén: Soeldenben rendezik meg október 22-én a FIS Alpesi Sí Világkupát. A szezon alatt áprilisig az Eurosport csatornáin több mint 800 órányi közvetítést láthatnak majd a nézők a versenyekről: a Világkupa összes alpesi sí, biatlon és síugró versenyét közvetítik majd élőben vagy felvételről. A szezon során az Eurosport összesen 11 világbajnokságot tűz műsorára a különböző télisport szakágakban.

A pályákon zajló események közvetítése kiegészül a „Wintersport Today” című magazinműsorral is, mely a következő hat hónap során minden hétvégén adásba kerül, és összefoglalóiban bemutatja a hét legfontosabb eseményeit a világ minden tájáról, valamint elhozza a műkorcsolyázás, curling és a gyorskorcsolyázás legizgalmas pillanatait is sportszerető nézőközönségnek.

/Kiemelt kép: Tina Maze Fotó: Stanko GRUDEN/AGENCE ZOOM/

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik