Média

A Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld körül is mozgolódás van

Ezek is a Népszavát megvásárló céghez kerülhetnek.

Komoly változások voltak a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld kiadójánál – tudta meg a hvg.hu. A portál értesülése szerint ez a két lap is a Marquard Mediához kerül a Népszavával együtt.

A Geomédia Zrt.-nél új vezérigazgatót neveztek ki, székhelyet váltottak és a tulajdonviszonyokat is átrendezték. A cég élére Mátray Mihály eddigi vezérigazgató-helyettes került, a székhely pedig a Jókai utca 6. szám alá került, ami korábban az MSZP székháza volt, most viszont a Geoholding-csoport veszi meg, amelybe a Geomédia is tartozik. Emellett a Geomédia Zrt. a többségi tulajdonos Geoholding kizárólagos tulajdonába került, ami az eladását is megkönnyíti.

Megjegyzik: racionális lépés lenne, ha a Népszava mellett a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld is a Marquardhoz kerülne. A Népszavából alig több mint tízezer fogy naponta, a Szabad Földből viszont közel hetvenezret adnak el hetente. A Vasárnapi Hírek példányszáma 18 ezer körül van. A Népszabadság megszűnése egyébként kedvezhet a Népszava olvasottságának, amely ezzel az egyetlen baloldali országos közéleti napilap maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik