Média

Újságírókat jutalmazott a Siemens

24.hu
24.hu

2016. 10. 03. 12:24

Az Index.hu, a HVG.hu és az Elektronet újságírója nyerte el a Siemens magyarországi sajtódíját.
Korábban a témában:

A Siemens most először hirdette meg regionális szinten újságírói pályázatát, amelyre az intelligens infrastruktúra témájában készült munkákkal nevezhettek az újságírók.

A magyarországi megmérettetést követően végül három újságíró:

vehette át a multicég hazai sajtódíját.

A hazai zsűri tagjai Kocsi Ilona újságíró, Gálffy Csaba, a hwsw.hu, és Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője, dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója voltak.

A Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában meghirdetett Siemens Press Award-ra összesen 147 pályázat érkezett. A bécsi döntőbe 30 újságíró – közöttük a három magyar győztes – jutott be.

A nemzetközi zsűri szeptember 29-én Ausztria, Románia és Szlovénia egy-egy képviselőjének munkáját választotta a legjobbnak. Számukra a Siemens egy háromnapos tanulmányutat szervez a világ egyik legfenntarthatóbb épületébe, a londoni Crystal-ba, amely a világ legnagyobb, a fenntartható városi élettel foglalkozó kiállításának ad otthont, és bemutatja, hogy napjaink városai miként csökkenthetik környezetterhelésüket a megfelelő technológiák alkalmazásával.

A bécsi regionális döntőt követően minden döntősnek lehetősége volt megtekinteni a Bécs tóparti kerületében, Aspernben található „smart city” projektet is, amely Európa egyik legnagyobb városfejlesztési kezdeményezése.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

UNSPECIFIED  :  1st steps of human on Moon : american astronaut Edwin "Buzz" Aldrin walking on the moon on july 20, 1969 during Apollo 11 mission (we see Neil Armstrong in the visor of the helmet)  (Photo by Apic/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.