Média

Újságírókat jutalmazott a Siemens

Az Index.hu, a HVG.hu és az Elektronet újságírója nyerte el a Siemens magyarországi sajtódíját.
Kapcsolódó cikkek

A Siemens most először hirdette meg regionális szinten újságírói pályázatát, amelyre az intelligens infrastruktúra témájában készült munkákkal nevezhettek az újságírók.

A magyarországi megmérettetést követően végül három újságíró:

vehette át a multicég hazai sajtódíját.

A hazai zsűri tagjai Kocsi Ilona újságíró, Gálffy Csaba, a hwsw.hu, és Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője, dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója voltak.

A Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában meghirdetett Siemens Press Award-ra összesen 147 pályázat érkezett. A bécsi döntőbe 30 újságíró – közöttük a három magyar győztes – jutott be.

A nemzetközi zsűri szeptember 29-én Ausztria, Románia és Szlovénia egy-egy képviselőjének munkáját választotta a legjobbnak. Számukra a Siemens egy háromnapos tanulmányutat szervez a világ egyik legfenntarthatóbb épületébe, a londoni Crystal-ba, amely a világ legnagyobb, a fenntartható városi élettel foglalkozó kiállításának ad otthont, és bemutatja, hogy napjaink városai miként csökkenthetik környezetterhelésüket a megfelelő technológiák alkalmazásával.

A bécsi regionális döntőt követően minden döntősnek lehetősége volt megtekinteni a Bécs tóparti kerületében, Aspernben található „smart city” projektet is, amely Európa egyik legnagyobb városfejlesztési kezdeményezése.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik