Média

Újságírókat díjaz a Siemens

24.hu
24.hu

2016. 06. 27. 23:19

A Siemens regionális újságíró pályázatot hirdetett Siemens Press Award 2016 címmel.

A pályázatot a cég Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában – hirdette meg.

A verseny alapgondolata a modern társadalom legfontosabb témáiról tudósító újságírók díjazása és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere bátorítása a régió országaiban. Minden érdeklődő újságíró részt vehet a versenyben az “intelligens infrastruktúra” témájával foglalkozó eredeti munkájának beküldésével. A Siemens Press Award 2016-on azonos feltételekkel vehetnek részt az online és a nyomtatott médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban közzétett tudósítások, amelyek 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között jelentek meg.

„Az eddig példa nélküli urbanizáció, a folytatódó globalizáció és az éghajlatváltozás hatásai olyan infrastruktúrát követelnek, amely optimalizálja az energiatermelést és elosztást, okosabbá teszi az épületeket és energiahatékonyabbá a közlekedést. A világ egyik vezető technológiai vállalataként a Siemens az újságírókat valódi partnernek tekinti, akiknek jelentős szerepe van benne, hogy előtérbe kerüljenek a társadalom számára fontos témák” – mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.

Magyarország szakértő zsűrijét dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedés- és Járműirányítási tanszékének docense, Kocsi Ilona, a Manager Magazin volt főszerkesztője, Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője, Gálffy Csaba, a HWSW főszerkesztője és Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója alkotják. Ők választják ki hazánk három legjobb pályázatát, amelyek így bejutnak a verseny bécsi döntőjébe, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri díjazza a régió legkiemelkedőbb pályázatait. A közép- és kelet-európai térség legjobb újságíróinak járó elismerés mellett a Siemens a nyerteseket tanulmányúttal jutalmazza.

A pályázatokat elektronikus formában a kommunikacio.hu@siemens.com e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre várják: Siemens Zrt. kommunikáció és kormányzati kapcsolatok, 1143 Budapest Gizella út 51-57. A pályázatok benyújtásának határideje 2016. szeptember 1.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.