Média

Újságírókat díjaz a Siemens

A Siemens regionális újságíró pályázatot hirdetett Siemens Press Award 2016 címmel.

A pályázatot a cég Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában – hirdette meg.

A verseny alapgondolata a modern társadalom legfontosabb témáiról tudósító újságírók díjazása és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere bátorítása a régió országaiban. Minden érdeklődő újságíró részt vehet a versenyben az “intelligens infrastruktúra” témájával foglalkozó eredeti munkájának beküldésével. A Siemens Press Award 2016-on azonos feltételekkel vehetnek részt az online és a nyomtatott médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban közzétett tudósítások, amelyek 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között jelentek meg.

„Az eddig példa nélküli urbanizáció, a folytatódó globalizáció és az éghajlatváltozás hatásai olyan infrastruktúrát követelnek, amely optimalizálja az energiatermelést és elosztást, okosabbá teszi az épületeket és energiahatékonyabbá a közlekedést. A világ egyik vezető technológiai vállalataként a Siemens az újságírókat valódi partnernek tekinti, akiknek jelentős szerepe van benne, hogy előtérbe kerüljenek a társadalom számára fontos témák” – mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.

Magyarország szakértő zsűrijét dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedés- és Járműirányítási tanszékének docense, Kocsi Ilona, a Manager Magazin volt főszerkesztője, Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője, Gálffy Csaba, a HWSW főszerkesztője és Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója alkotják. Ők választják ki hazánk három legjobb pályázatát, amelyek így bejutnak a verseny bécsi döntőjébe, ahol egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri díjazza a régió legkiemelkedőbb pályázatait. A közép- és kelet-európai térség legjobb újságíróinak járó elismerés mellett a Siemens a nyerteseket tanulmányúttal jutalmazza.

A pályázatokat elektronikus formában a kommunikacio.hu@siemens.com e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre várják: Siemens Zrt. kommunikáció és kormányzati kapcsolatok, 1143 Budapest Gizella út 51-57. A pályázatok benyújtásának határideje 2016. szeptember 1.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik