Média

Összefog a Google és az Ericsson

Tévés set-top-box vonalon működik együtt a jövőben az amerikai keresőóriás és a svéd megoldásszállító cég.

Együttműködési megállapodást jelentett be az Ericsson és a Google. Ennek értelmében az Ericsson felhőalapú MediaFirst TV Platformja elérhetővé válik az Android TV-n, a Google set-top-boxok számára készült operációs rendszerében.

A MediaFirst platform egy szoftveralapú, médiára optimalizált, teljes megoldás csomag, amely a következő generációs fizetős tévétartalmak létrehozását, előkészítését, kezelését és közvetítését teszi lehetővé bármilyen képernyőre, emellett különleges tévénézési élményt nyújt. A platform már most a fogyasztók kezébe adja a jövő tévénézési lehetőségeit, és olyan szolgáltatásokat és funkciókat biztosít, amelyeket a TV-szolgáltatók problémamentesen alkalmazhatnak és működtethetnek, lehetővé téve, hogy ügyfeleik akkor és ott tekinthessék meg a kívánt tartalmakat, amikor és ahol szeretnék.

Az Ericsson MediaFirst TV Platform és az Android TV integrációja további lehetőségeket nyújt a MediaFirst felhőalapú TV-szolgáltatásának kibővítésére, beleértve a még szélesebb előfizetői kör számára nyújtott élő 4K-UHD TV csatornákat és videó tartalmakat, catch-up TV és felhőalapú videofelvételi szolgáltatásokat – áll az együttműködésről szóló közleményben.

A Google-lal kialakított együttműködés lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak, hogy további hardverköltségek nélkül használhassák ki az Android TV egyre növekvő jelenlétét az okostévés operációs rendszerek piacán. A szolgáltatók együttműködhetnek az Android TV-eszközök gyártóival, hogy új hardveralapú funkciókat és rétegigényeket kiszolgáló over-the-top (OTT) programokat biztosítsanak, illetve, hogy további Android alkalmazásokat telepítsenek. Továbbá az együttműködés lehetővé teszi az Ericsson számára, hogy több rugalmas, előre integrált set-top box-megoldást biztosítson, amelyek támogatják a műholdas, a kábeles, a földfelszíni sugárzású, illetve a helyhez kötött és a mobil szélessávú TV-megoldások hibrid alkalmazását.

A set-top box-megoldásaink kínálatának bővítésével lehetőséget adunk az Ericsson MediaFirst TV ügyfeleinek, hogy csúcstechnológiás, jól skálázható videoszolgáltatásokat nyújthassanak, és reagálhassanak az okoseszközök, a szélessávú kapcsolatok és a felhőalapú szolgáltatások alkalmazásával megjelenő fellendülésre

– idézi a társaság közleménye Shiva Patibandát, az Ericsson TV-platform üzletágának vezetőjét.

Együttműködésünk a Google-lal képessé teszi a különböző méretű és erőforrásokkal rendelkező szolgáltatókat, hogy kihasználják az Android TV által nyújtott számos értékesítési és együttműködési lehetőséget, amelyekkel a fizetős TV-szolgáltatásaikba tökéletesen integrálható élményt nyújthatnak a nézőiknek az Android TV-alkalmazások és OTT-szolgáltatások segítségével.

– folytatódik a vezető nyilatkozata.

Szeretik a fogyasztók, ha mindent egyben kapnak

Az Ericsson arra hívta fel a figyelmet, hogy a ConsumerLab TV és Média kutatásának egyik megállapítása volt, hogy a fogyasztók 56 százaléka előnyben részesíti, ha ugyanattól a szolgáltatótól kaphatja meg a televíziós, internetes és mobiltelefon-szolgáltatásokat, ha ezzel pénzt takaríthat meg, illetve 22 százalékuk akkor is, ha a költségek megegyeznek az egyes szolgáltatások költségeinek összegével. Az IP-alapú videoszolgáltatások térnyerésével együtt mindez hangsúlyozza a szolgáltatókra váró kihívásokat, ha holisztikus módon szeretnének vonzó és kényelmes felhasználói élményt biztosítani. A cégnél úgy vélik, hogy a most bejelentett együttműködés lehetővé teszi, hogy a fogyasztók sokkal gördülékenyebben működő és jobban integrált élményt nyújtó, azonnal megvásárolható OTT-tartalomhoz jussanak.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik