Média

Dizájnváltás és új rovatok: megújult a Praktika magazin

A megújult Praktika borítója
A megújult Praktika borítója
Az IQ Press kiadó által idén év elején felvásárolt 19 éves múltú hobbilap szeptemberi száma már a megújult képi világgal és új, feszes belső szerkezettel jelent meg. Új rovatok is vannak.

Bár megújult az IQ Press kiadó által idén januárban a Central Médiacsoporttól megvásárolt Praktika Magazin, a kiadó közlése szerint a tartalom fókuszában továbbra is a kézművesség, a saját kezű alkotás, az ezzel járó sikerélmény és öröm áll. Emellett azonban új rovatok is indulnak: havi rendszerességgel jelentkezik ezután például a népszerű Ökoanyu, azaz Nagy Réka, aki megmutatja, hogyan lehet a környezettudatos életmódot könnyedén becsempészni a hétköznapokba. Továbbá bemutatnak alkotóműhelyeket, sőt kiemelkedő tehetségű kézműveskedő olvasókat is.

Házon belüli iparművész kollégák segítségével valósítja meg a Praktika csapata azokat az ötleteket, amelyek a magazin hasábjain később megjelennek, ezáltal is fókuszban tartva a saját, minőségi tartalomgyártást.

Az interneten megtalálható DIY tartalom mellett a Praktika szerkesztősége továbbra is hisz a nyomtatott sajtó erejében és abban, hogy egy olyan olvasótábort tudunk tovább építeni, akiknek nem csak élményt nyújt a magazin, hanem inspirál, kreativitást fejleszt, ötleteket ad és száz százalék kikapcsolódást nyújt. Ezek a gondolatok vezettek minket a szerkezet átalakításában, a címlapstruktúra megváltoztatásában, és igyekeztünk kiaknázni a papír alapú sajtótermékek összes erényét és lehetőségét

– mondta Boda Ildikó portfólió-vezető.

A Praktika magazin továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben és áron, de új kép világgal.

A kiadó célja a mostani megújulással, hogy tovább növelje a magazin népszerűségét olvasói körében, hosszú távon stabilizálja pozícióját és a megújult, dinamikusabb tartalommal a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokra reagáljon.

Jól fogy a Praktika, az IQ Press szépen fial

A Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) legutóbbi adatai alapján egyébként a Praktika 2016 első negyedéves értékesített példányszáma 31.668 darab volt. Ezzel a hobbilapok között piacvezetőnek számít.

Az IQ Press lapkiadó egyébként idén januárban nem csak a Praktikát vette át (az egyébként a 24.hu-t is működtető, valamint például a Nők Lapja tulajdonosaként ismert) Central Médiacsoporttól, de az Otthon Magazint is megvásárolta akkoriban az egyebek mellett a 60 éves múltú Füles rejtvénylapot is kiadó cég.

Az 1999-ben alapított IQ Press Kft. magyar tulajdonú vállalkozás, ők adják ki az említetteken kívül az Ötlet Mozaik barkácslapot, a  Kis Fülest, a KLUB rejtvénymagazint és további negyven rejtvénylapot, valamint egy kreatív kézimunka hobbi magazin is tartozik a portfóliójukba. A cég két tulajdonosa két solymári magánszemély: Bőcs Ferenc László és dr. Bőcs András.

A kiadónak a legutóbbi (a Praktika adatait még nem tartalmazó) eredménykimutatása alapján tavaly 979 millió forint nettó árbevétele volt. A 2015-ös évet 61 millió forintos adózás előtti és 54 millió forintos adózott eredménnyel zárták, melyből 24 millió forintot helyeztek eredménytartalékba, a maradékot osztalékként felvették Bőcsék.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik