Média

Azért van egy MTVA-s, aki gratulált a menekült úszólánynak

Al Ghaoui Hesna nem feledkezett meg a 18 éves úszó, Yusra Mardini előfutam győzelméről.

A riói olimpián a menekült versenyzők csapatában induló, 18 éves Yusra Mardini a szombati napon a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamában állt rajtkőre. Bár az eredménye nem volt elegendő a továbbjutáshoz, a futamát megnyerte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a versenyt élőben közvetítő M4 sportcsatorna riportere, ifjabb Knézy Jenő, Mardinit meg sem említette az indulók között. Még akkor sem mondta ki a nevét, amikor elsőként csapott a célba, pedig három versenyzőtársáról, akik mögötte végeztek, nem feledkezett meg.

De nem mindegyik MTVA-s ennyire feledékeny. A magyar-szír származású riporter Al Ghaoui Hesna, aki jelenleg a Bábel – Hesnával a világ című műsor házigazdája, az alábbi posztban gratulált a Facebookon Yusra Mardininek:


Közben az MTVA közleményt adott, ki melyben ifjabb Knézy Jenővel hosszasan magyarázzák, miért nem sikerült Yusra Mardinit megemlíteni a szóban forgó közvetítésben. Knézy azt írta, egyszerűen tudta, hogy

ez szakmailag nem fontos futam

és élő adás közepette próbáltak éppen “kárelhárítást végezni”, állításuk szerint technikai problémákkal küzdöttek.

A szíriai polgárháború elől menekülő Yusra Mardini jelenleg Németországban él. A 18 éves szíriai lány több mint egy éve menekült el hazájából a tengeren át. Mikor húgával látták, hogy emberekkel zsúfolt gumicsónakjuk veszélybe került, kipattantak belőle, és úszva tették meg az út egy részét Törökországból Európába, maguk előtt tolva a lélekvesztőt.

A világsajtó hónapok óta foglalkozik a menekült státuszú sportolók olimpiai indulásával, ami úgy tűnik, ifjabb Knézy szerint: szakmailag nem fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik