Média

Beavis és Butt-Headdel újul meg az MTV csatornája

Beavis & Butt-Head
Beavis & Butt-Head
Persze nem a magyar közmédiáról van szó, hanem a Music Television MTV Classic néven a VH1 Classic helyén induló csatornájáról.

Már nem kell sokáig várnia azoknak, akik alig várják, hogy újra képernyőre kerüljön a Beavis & Butt-Head című sorozat. Augusztus elsején, hétfőn ugyanis megújítja a Music Televisiont is működtető Viacom médiavállalat a mostanáig VH1 Classic néven ismert csatornáját, mely az átmárkázást követően MTV Classic néven megy tovább – derül ki több külföldi portálról, például a tvline.com-ról és a variety.com-ról.

Az MTV Classic csatornán látható lesz a Beavis és Butt-Headen kívül a Daria, az Aeon Flux, a Run’s House, a Pimp My Ride, a Clone High és több más kultsorozat is. Az MTV Classic kínálatában ezenkívül megtalálható lesz az MTV Hour One és a Total Request Live, valamint az MTV Unplugged című műsor is, tehát a zenei műsorokat sem kell majd mellőznie a nézőknek, sőt a pénteki főműsoridő kifejezetten az ilyen típusú programoké lesz.

Egyébként az MTV Classic elindulását úgy időzítette a csatornát működtető Viacom Networks, hogy épp aznap lesz az eredeti Music Television csatorna indulásának 35. évfordulója. Az augusztus elsejei műsort egyébként a Music Televison 1981. augusztus elsejei első órájával indítják. Az időzítés mögött azonban az is meghúzódik, hogy az MTV-t és a Viacom-céget rendkívül hátrányosan érintette az elmúlt időszakban a fiatalok televíziónézési szokásainak megváltoztatása, ami hosszabb ideje a médiavállalat üzleti eredményein is meglátszik. Ezért mostanában mindenféle praktikákat bevetnek, hogy visszacsábítsák a nézőket. E praktikák egyike, hogy főleg a kilencvenes évekre és a 2000-es évek elejére fókuszáló tartalmakat láthatunk majd az MTV Classic műsorán.

A Viacom egyébként éppen a jövő héten teszi közzé üzleti eredményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik