Média
Hans Vestberg, az Ericsson távozó elnök-vezérigazgatója

Leléptetik a költségvágásra készülő Ericsson elnök-vezérigazgatóját

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 07. 25. 11:26

Hans Vestberg azonnali hatállyal köszön le az Ericsson cég éléről, amit már 7 éve irányított.
Korábban a témában:

Távozik Hans Vestberg, az Ericsson eddigi elnök-vezérigazgatója, az igazgatóság tagja a svéd hátterű, Magyarországon is jelenlévő távközlési- és médiainfrastruktúra szolgáltató (mostanában például a sportközvetítések technikáját is megreformáló) multicég éléről. Méghozzá a hír szerint azonnali hatállyal, bár hat hónapig még tanácsadóként szerződésben marad a céggel. Az új vezetőt egyelőre keresi a cég, amelyet az átmeneti időben Jan Frykhammar, Vestberg eddigi helyettese és gazdasági igazgatója irányít mint vezérigazgató.

A hír kapcsán Leif Johansson, a cég igazgatóságának elnöke méltatta a távozó vezetőt, aki hét éven át sikeresen vezette a céget, erős kapcsolatokat épített ki az iparág szereplőivel, és energiái inspirálóak volt az Ericsson valamennyi dolgozója és vezetője számára. Azonban a cég igazgatósága az új piaci környezethez és stratégiájához igazodva úgy döntött, itt az idő keresni egy új vezérigazgatót, aki az Ericssont a következő időszakba sikeresen átvezeti.

A távozó Hans Vestberg hozzátette:

28 fantasztikus évet töltöttem el az Ericssonnál, ebből 7-et mint vezérigazgató. Ahogyan az iparág új fejlődési szakaszba érkezik, amelyet az 5G mobiltechnológia, az IoT (Internet of Things – azaz a Dolgok Internete) és a felhő (cloud) technológia határoz meg, itt az idő lehetőséget adni egy új vezérigazgatónak, hogy az Ericsson megőrizhesse iparági vezető szerepét.

Költségcsökkentés és cég-átalakítás

Az Ericsson július 19-én nyilvánosságra hozott második negyedéves üzleti gyorsjelentése egyébként szigorú akciótervről is említést tett, amelynek jelentős költségcsökkentés is részét képezi. “Ahogyan a gyorsjelentésben is szerepelt, az igazgatóság maximálisan támogatja a költségcsökkentésre vonatkozó terveket. Emellett az igazgatóság támogatja a cég új üzleti stratégiáját és új üzleti struktúráját” – tette hozzá Johansson.

Az új vezetőt egyébként a cég házon belül és a piacról is keresi. Az átmeneti vezérigazgató, Jan Frykhammar egyébként szintén régi Ericsson-dolgozó, aki még 1991-ben csatlakozott a céghez. 2009-ben nevezeték ki elnökhelyettesnek és gazdasági igazgatónak.

(A kiemelt képen: Hans Vestberg, az Ericsson távozó elnök-vezérigazgatója)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.