Média
IAB Hungary

Új vezetők az IAB-nál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 07. 07. 10:11

Új vezetők veszik át az AdEx, a Kutatási, a Mobil, a Natív, az Oktatási, a Policy, a Programmatic és a Viewability munkacsoportok irányítását az IAB Hungary reklámszakmai szervezetnél.
Korábban a témában:

Az IAB (Internet Advertising Bureau) internetes reklámszakmai szervezet magyarországi társszervezetének blogja alapján az összesen tíz meghirdetett munkacsoport közül nyolc kinevezés született meg, két további pályáztatás még folyamatban van:

AdEx – Novák Péter, Hasznaltauto.hu – Schibsted Media Group (a munkacsoport korábbi vezetője)
Kutatás – Nagy István, Origo Zrt.
Mobil – Földi Kata, CEMP
Natív – Pusztay András, CEMP
Oktatás – Bognár Vera, MediaCom Hungary (a munkacsoport korábbi vezetője)
Policy – Balogh Virág, Magyar Telekom (a munkacsoport korábbi vezetője)
Programmatic – Vándor Attila, Hoppex
Viewability – Bódi Tamás, CM Sales
Lost and Found (adblock) (folyamatban, pályázati határidő: július 8.)
Sztenderdizálás (folyamatban, pályázati határidő: július 8.)

Az IAB korábban Óhidi Zsuzsannát, a Marquard Media Magyarország ügyvezetőjét a Médiaszekció vezetőjének kérte fel.

Az IAB Hungary 2016. elején megválasztott új vezetése (Barnóth Zoltán elnök, Kardos Gábor és Ziegler Gábor alelnökök) bemutatkozó programjában célul tűzte ki a tagok képviselőinek aktív bevonását a szervezet életébe és szakmai munkájába. A program fontos eleme, hogy az IAB elnöksége a munkacsoportok vezetőivel és tagjaival a szakmai szervezeti feladatokat és a felelősséget hatékonyan ossza meg. Ezen elképzelés mentén májusban az elnökség mind a már működő, mind az újonnan létrehozandó munkacsoportok vezetésére pályázatot írt ki.

A megújulás alapgondolata, hogy a szervezet szakmai tevékenységének gerincét adó munkacsoportok az IAB Hungary tagságának folyamatos tájékoztatásával a kiszámíthatóság és a transzparencia jegyében végezzék munkájukat. Ehhez alapos előkészületekre és a lehető legtöbb szakember tényleges aktivizálására van szükség a munkacsoportok szintjén.

A leggyorsabban fejlődő marketingkommunikációs terület, a digitális reklám magyarországi szakmai szervezeteként fontosnak tartjuk, hogy tervezetten, hatékonyan és átláthatóan dolgozzunk a szakmai szereplők érdekében. A digitális marketing számos területét erre dedikált, megfelelő szakértőkből összeálló munkacsoportok tudják korrekt módon lefedni. Az új vezetők személye és előre lefektetett programja garancia a felelős munkára és eredményekre

– nyilatkozta Barnóth Zoltán, az IAB Hungary elnöke.

A munkacsoportok vezetőit az IAB Elnöksége a szervezet tagsága körében meghirdetett pályázat alapján nevezte ki. Az írásos pályázatban részletezni kellett a szakmai tapasztalatokat és a munkacsoport teljes, a három éves elnökségi ciklus időszakára vonatkozó programját. A nyertes pályázót minden csoport élére az elnökség választotta ki, ezáltal jóváhagyva a pályázatban megjelölt munkacsoport programját is. A cselekvési terveket naptári évekre bontva fogadja el az Elnökség, a munkacsoportoknak minden évre rendelkezniük kell aktuális és elfogadott programmal, amely az IAB tagsága számára is nyilvánosan elérhető. Az eddig elindított munkacsoportok munkájában a vezetőkön kívül számos meghívott szakember vesz részt, hogy ezzel erős szakmai hátországot teremtsenek az egész szervezetnek. A munkacsoportok tagságára a kiválasztott vezetők tesznek javaslatot.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.