Média

Nem csillapodik a fociláz – a magyarok kiesése után is kitartanak a nézők

tévé foci
tévé foci
A magyar válogatott kiesését követően is sokan nézik a közmédia franciaországi foci-Eb-ről jelentkező sportközvetítését - derül ki a legújabb Nielsen adatokból. A Forma-1 közvetítés is nagyot lendített az M4 Sporton.

Bár a magyar válogatott tagjai már csak itthonról követhetik a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit, még mindig kitart a foci iránti felfokozott érdeklődés az M4 Sport nézettségi adatai alapján. A hétvégi mérkőzések a tévénézők több mint negyedét vonzották a képernyő elé. A Franciaország – Izland negyeddöntő mérkőzést 1.024.999 néző követte, közönségaránya a közvetítésnek a teljes (a 4 évnél idősebb nézőkből álló) népesség körében 26,1 százalék volt. A történelmi német győzelmet, azaz a Németország – Olaszország összecsapást 1.243.700 néző látta idehaza a Nielsen Közönségmérés MTVA által publikált adatai alapján. Közönségaránya ennek a közvetítésnek a teljes népesség körében 36 százalék volt.

A Forma-1 is pörgeti most az M4 Sportot

A foci mellett egyébként más sportesemények is nagyot lendítenek a közmédia csatornájának nézettségén. Az M4 Sporton július 2-án, szombaton 13:44-től sugárzott Forma-1 Osztrák nagydíj időmérő edzés nézettsége 313 ezer fő volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A közönségaránya a teljes népesség körében 15,8 százalék volt. Július 3-án az F1 futam Osztrák nagydíjra 560 ezer fő volt kíváncsi, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb csatorna volt az M4, melynek közönségaránya ekkor a teljes népesség körében 23,4 százalék volt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik