Média

Elképesztő rekordot produkált az M4 Sport tegnap

HUN-BEL
HUN-BEL
A tegnapi magyar-belga meccs lett az elmúlt 10 év legnézettebb sporteseménye.

Az M4 Sport tavaly júliusi indulása óta a csatorna legnézettebb mérkőzése lett a magyar válogatott foci-Eb-ről történő kiesésével végződő Magyarország-Belgium mérkőzés, amelyet közel hárommillióan követettek az M4 Sporton.

Az MTVA közölte, hogy tudomásuk szerint ez a mérkőzés volt az utóbbi 10 év legnézettebb sporteseménye, valamint az idei év egészében eddig ez a mérkőzés volt a legnézettebb műsor a hazai televíziós piacon.

A Magyarország-Belgium Eb-nyolcaddöntő nézettsége 2 millió 796 ezer fő, a közönségaránya a teljes népesség (a 4 évnél idősebbek) körében 61,5 százalék volt.

Az első félidőben a nézettség 2 millió 810 ezer fő volt, majd a második félidőre ez még tovább emelkedett: ekkor már 2 millió 829 ezer fő nézte az M4 közvetítését. A meccs legnézettebb perce egyébként 21:29-kor volt, ekkor 3 millió 89 ezer fő volt a nézettség, de többször voltak olyan percei a mérkőzésnek, amikor 3 milliónál több magyar szurkolt a tévéképernyők előtt.

A meccs napján az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna a teljes népességben (27,0%), a 18-49 évesek körében (30,5%), és a férfiak körében (33,9%) is.

Sportcsatornák nézettsége
Sportcsatornák nézettsége. Forrás: MTVA / Nielsen Közönségmérés
Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik