Média

Hégető Honorka-díjat nyert a 24.hu újságírója, Belicza Bea

Belicza Bea kolléganőnk Hégető Honorka-díjat kapott, az elismerést kedden délelőtt adták át.

Az RTL Klub egykori riportere után alapított díj a legrangosabb, amelyet az elesettekkel, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekkel foglalkozó riporterek kaphatnak.

A zsűri elnöke, Weyer Balázs kiemelte:

Szokatlan, hogy valaki ilyen mennyiségben, ugyanakkor ilyen minőségű anyagokat tegyen le az asztalra, mint azt a 24.hu újságírója tette.

A 13 nevezett anyaga közül volt, amelyik egy palóc zsákfaluban készült, de kolléganőnk a menekültválság alatt is forgatott, és külön kiemelték a rabokkal foglalkozó videóját, amelyet Petkó Gergely és Kaufmann Balázs kollégánkkal együtt készített.

Díjat kapott még Jellinek Dóra és Szász Barna (Indexvideo) “A kemény kommentelő esete az igazi menekülttel” munkájáért, Moskovics Judit riporter az RTL Házon kívül című műsorának Sándor Máriával foglalkozó epizódjáért. Megosztott díjat vehetett át az Átlátszó. hu szerkesztősége a Kisemmizett gazdák a Hortobágyon című filmért, illetve Bíró Bori (Északi Támpont) a Józan babák című videóért. A Telenor különdíját az Átlátszó.hu csapata nyerte.

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

Olvasói sztorik