Élet-Stílus
A célom, hogy elültessem a gyerekben a szerelmet (Array)

„A célom, hogy elültessem a gyerekben a szerelmet”

Belicza Bea
Petkó Gergely Ricsi
Belicza BeaPetkó Gergely Ricsi

2015. 05. 17. 07:44

Bemutatunk egy bűbájos tanítónőt, aki végtelen lelkesedéssel próbálja feléleszteni az elfeledett tevékenységet egy palóc kisfaluban. Moncsi néni kertészkedni tanít és egy kicsit többet annál. Diákjai most igáslóra és méhkasra gyűjtenek.

Újraéledtek a kertek Rimócon. A palóc zsákfaluban sokáig kihasználatlanul álltak a mezőgazdasági területek, amíg közmunkával nem kezdték el művelni az önkormányzati földeket. A magánkertek felszántását is átvállalta az önkormányzat a rászorulóktól és még a diákokat is bevonták a programba.

Szabó Mónika természetvédelmi mérnök, két éve kezdett iskolakertet kialakítani. Elhivatottabb embert aligha találhattak volna erre a feladatra. Közmunkásként kezdte megszerettetni a gyerekekkel a földművelést és rajtuk keresztül a szüleikkel is. 

Amit az iskolakertben megtermelnek, azt megehetik, illetve a helyi közkonyhát gazdagítják. Moncsi néniék a 400 négyzetméteres kertet már ki is nőtték, egy újabb területre is vannak terveik  – derül ki videóriportunkból. 

További részletek a kiskertről itt. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.