Média

Változás a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatának élén

Bita Dániel, a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatának vezetője
Bita Dániel, a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatának vezetője

Március 1-jétől Bita Dániel vezeti a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatát.

A 31 éves szakember a távozó Cseri Pétert váltja a legnagyobb példányszámú pénzért értékesített közéleti napilap politikai karakterét meghatározó rovatának élén.

Bita Dániel korábban a 168 Óra, a Zoom és az MTI munkatársa volt, majd 2014-ben csatlakozott a Népszabadsághoz. A márciusig rovatszerkesztőként tevékenykedő Bita oknyomozó újságíróként számos nagy visszhangot kiváltó cikket készített, az ő nevéhez fűződik többek közt a belvárosi ingatlanügyek és az olimpiai pályázat korábban nem ismert részleteinek feltárása.

„Bita Dani feladata, hogy a dinamikusan megújuló, ugyanakkor hagyományaihoz és olvasóihoz hű Népszabadság markáns politikai karakterét meghatározó rovatában erősítse az aktuális, hiteles és exkluzív információk megjelenését, továbbá csapatával új minőséget hozzon létre az oknyomozó újságírás területén”

– mondta Murányi András főszerkesztő.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A rovatstratégiát erősíti a laphoz frissen igazolt Kálmán Attila is, aki korábban az Origo, mostanáig pedig a hvg.hu munkatársa volt. Profilja az aktuálpolitikán belül elsősorban az oktatásügy és a szociális vonal témái, de parlamenti pártok pozícióinak és háttértevékenységének elemzésével kapcsolatban is publikál. A 27 éves újságíró március 7-től csatlakozik a Népszabadság újságírói csapatához – közölte a Mediaworks kiadó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik