Média

Pénzt kap a Népszabadság a Google-tól

Népszabadság
Népszabadság
Ötvenezer eurót kap a szerkesztőség az internetes óriástól, hogy felturbózzák az online-jukat egy új mobilos szolgáltatással.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Szerdán Párizsban kihirdették a Google a digitális újságírás támogatására létrehozott Innovációs Alap első díjazottjait. 1200 pályázatból a Népszabadság Online felhasználói és szerkesztőségi videótartalmakat, képeket, szövegeket egyesítő projektjével maximális összegű támogatást nyert – jelentette be a lap kiadója, a Mediaworks.

Az amerikai internetes óriás tavaly októberben hirdette meg, hogy a digitális hírszolgáltatás területén támogatást nyújt az arra érdemesnek tartott innovációk számára. A Népszabadság Online (NOL) összesen ötvenezer euróra pályázott egy mobilos alkalmazással, és a teljes összeget, vagyis 15,5 millió forintot meg is ítélt számára a keresőmotorjáról híres világcég. A díjnyertes projekt szerint a Nol.hu olyan platformot kíván nyújtani, amelynek segítségével egy zajló eseményről felhasználók mobiltelefonjuk segítségével élő képeket, fotókat és szövegeket küldhetnek be, amelyeket a szerkesztőség valós időben tud szelektálni, saját videóival ötvözni és továbbítani az olvasók felé.

A teljes megújulás előtt álló Népszabadság Online számára fontos, hogy az eseményeket minden perspektívából megmutassa. Az, hogy erre anyagi támogatást kaptunk a Google-tól, mutatja: jó úton járunk

– mondta el Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője.

A kiadó számára fontos az innováció, hogy olvasóink minél gyorsabban, kényelmesebben jussanak hozzá az általunk előállított tartalmakhoz, így nagy örömmel álltunk a NOL kezdeményezése mögé

– tette hozzá Pásztor András, a Mediaworks online fejlesztési vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik