Média

Azt mondják az érintett médiacégek, nem tárgyaltak Andy Vajnával

A 24.hu-nak a Tematic Media Group ügyvezetője és a Story TV-t működtető cég vezérigazgatója is azt mondta, nem igaz, hogy tárgyalnának Andy Vajnáékkal.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A hírbe hozott cégek azt állítják, hogy tévesen írta a Népszabadság, illetve a NOL.hu, hogy az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő MBC (Magyar Broadcasting Co. Kft.) érdekeltségébe tartozó TV2 tárgyalásokat folytat a Sláger TV-t, valamint a SportKlubot és a Fishing and Hunting horgász- és vadászcsatornát, továbbá az ismeretterjesztő DoQ-t, és mostanában a rádiós piacot is jócskán felrázó, Sláger FM-et is működtető Tematic Media Grouppal, valamint a Story tévécsatornákat és a Galaxy TV-t is működtető Project029 Kft.-vel egy lehetséges felvásárlásról.

Tematic Media Group: nem volt kapcsolatfelvétel

A lap ugyan azt írta, hogy a „Tematic-cable” (helyesen egyébként Tematic Media Group) ügyvezetője „állítólag nem zárkózott el, folynak a puhatolózó tárgyalások Vajnáékkal”, a 24.hu viszont telefonon utolérte a Tematic Media Group Kft. első emberét, Radu Morart, akit a NOL.hu egyébként többször tévesen Moraru vezetéknévvel illetett. Az ügyvezető kérdésünkre egyértelműen cáfolta az újság állításait. Mint elmondta, nem kaptak semmiféle megkeresést vagy felvásárlási ajánlatot az MBC-től vagy a TV2-től, és ők sem éltek megkereséssel a kormánybiztos, illetve cégei felé. A Tematic Media Group ügyvédje ezért helyreigazítási kérelemmel él a Népszabadság kiadója felé. Radu Morar hozzátette, a napilap témabeli tájékozottságát jól példázza, hogy sem a cég, sem az ügyvezetőjének nevét nem írták helyesen.

A Story TV-t sem keresték meg

Cáfolta a híreszteléseket a lappiacon a PC World, a Gamestar és a Computerworld lapokkal, a tévés piacon pedig a Story TV-csatornákkal és a Galaxy TV-vel jelenlévő Project029 Kft. is. A 24.hu azt az információt kapta, hogy még csak nem is tárgyaltak Vajnáékkal. Borsány-Gyenes András, a Project029 Kft. leányvállalataként működő, a televíziós érdekeltségekkel foglalkozó Digital Media and Communications Zrt. vezérigazgatója telefonon azt mondta, nem kaptak megkeresést felvásárlással kapcsolatban.

A NOL értesüléseiből egyébként annyi kétségtelenül igaz, hogy Dirk Gerkens, az RTL Magyarország egykori vezetője, miután bejelentették, hogy az Andy Vajna által, részben az állami Eximbank közel 7 milliárdos hiteléből megvásárolt TV2 vezérigazgatója lesz, arról beszélt, hogy a TV2-nek bővítenie kell a kábeltévés portfólióját, és felvásárlásokra készülnek. De hogy mely csatornák felvásárlása jöhet szóba, arról egyelőre csak találgatni lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik