Média
digitális tv

Még több helyen tévézhetnek jobb minőségben

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 01. 29. 10:29

Újabb településeken váltja fel a korábbi analóg rendszert a digitális kábeltelevízió-szolgáltatás. Budapest egyes részein, valamint Marcaliban és környékén is nagyot fejlesztett a Telekom, ennek élvezhetik előnyeit márciustól a tévénézők.  Jobb lesz a kép- és hangminőség, valamint új szolgáltatások is megjelennek.
Korábban a témában:

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint idén március 1-jétől kiváló minőségű, kódolatlan digitális kábeltelevízió-szolgáltatást vezet be többek között Budapest egyes részein, Marcalin és környékén elérhető analóg kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkezők számára.

A helyi tévécsatornákat nem érintő fokozatosan végrehajtott váltás a meglévő szolgáltatások havi díjában és csatornakínálatában nem jelent módosulást – vagyis az érintettek változatlan áron lényegesen jobb minőségben tévézhetnek.

A digitális televíziózás amellett, hogy látványos kép- és hangminőség-javulást tesz lehetővé számukra, többek között elektronikus műsorújságot valamint gyerekzárat is biztosít. Így miközben a televízión keresztül is lehet műsorújságot lapozgatni, a kiskorú gyermekek biztonságos televíziózásáról is gondoskodhatnak.

Az átállás kapcsán legfeljebb csak apróbb kényelmetlenséggel kell számolni: az EUROscart, vagy RCA csatlakozóval ellátott (hagyományos képcsöves) tévékészülékkel rendelkezőknek ugyanis megfelelő jelátalakítóra, azaz – a televízióhoz szakember segítsége nélkül is csatlakoztatható – médiakonverterre van szükségük, de ezt a Telekom díjmentesen juttatja el az érintett analóg ügyfeleknek. Ha pedig valaki több készüléken is szeretné nézni a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatást, és nincs digitális jelátalakítós DVB-C tuneres tévékészüléke, akkor a szolgáltató ügyfélszolgálatán, vagy webes felületén keresztül további médiakonvertert is vásárolhat. Természetesen a jelátalakító beszerzése helyett a régi készülék korszerű (DVB-C tuneres) tévére cserélése is megoldás lehet.

A körzetektől függően különböző időpontokban végrehajtott minőségi változás azokat is érinti, akik az IPTV szolgáltatás mellett két vagy akár több tévékészüléken, további havi díj nélkül vesznek igénybe analóg szolgáltatást. Nekik, ha megfelelő (Magyarországon forgalmazott „lapos” televíziók döntő többségében rendelkezésre álló digitális jelátalakítós, DVB-C tuneres) tévékészülékkel rendelkeznek, érdemes mielőbb, még március előtt behangolni az új digitális csatornákat a tévékészülék leírásának megfelelően.  A meglévő IPTV előfizetéshez külön havidíj ellenében további set top boxot is lehet rendelni, így későbbiekben is kiváló minőségben lehet nézni a háztartásban lévő minden tévékészüléken a díjcsomagban lévő kínálatot.
A digitális átállással kapcsolatban a cég további információt ad a honlapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.