Média

Új tévészolgáltatást vezetett be az Externet

externet etv
externet etv
Az új tévészolgáltatás internet alapokon működik, és a tévé mellett okostelefonon, táblagépen és notebookon lehet elérni.

Externet TV (ETV) néven új, internet alapú televíziós szolgáltatást indított az Externet – jelentette be a szolgáltató.

A vállalat IPTV szolgáltatása lehetővé teszi, hogy az Externet előfizetői megfelelő internetkapcsolattal okostelefonon, táblagépen és notebookon is nézhessék az ETV-ben lévő csatornákat. A vezetékes IPTV-re előfizető ügyfelek ingyen megkapják a mobilos használatot lehetővé tevő Everwhere funkciót is, de a hír alapján heteken belül önálló szolgáltatásként is elérhetővé kívánja tenni a vállalat ezt az opciót.

Az internet alapú televíziózáshoz egyébként több kényelmi funkció is kapcsolódik, így például a szolgáltatásba beépítettek műsorújságot is.

Az Externet jelenleg három IPTV csomagot kínál, ezek közül a legtöbb adót tartalmazó, Családi ajánlatban jelenleg 62 csatorna (plusz helyi televíziók) található, míg az Everywhere funkció 56 csatornával, valamint a helyi televíziókkal érhető el.  A szolgáltató a következő hetekben az induló csatornakínálat bővítésére is készül.

Az Externet IPTV szolgáltatásának további különlegessége, hogy nincs hűségidőszak, vagyis az előfizetők igényeik szerint rugalmasan válthatnak az egyes ajánlatok között. Az online tévészolgáltatáshoz egyébként minden IPTV-előfizető két azonosítót is kap, tehát egyszerre két eszközön lehet fogni az adást.

„Az Externet Nyrt. az elmúlt években jelentősen javította működését és piaci helyzetét és stabilan nyereségessé vált. A növekedés folytatódott ebben az évben is, ennek bizonyítéka többek között az IPTV szolgáltatásunk elindítása is” –  közölte Lévay Örs, a társaság vezérigazgatója, aki arról is beszélt, hogy még az idén megkezdik az internetszolgáltatást optikai hálózaton is, a Telekom területein.

A mobilos tévéstream egyébként iOS-en és Androidon működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik