Média

Apple TV-n is elérhetővé vált az AJ+

al jazeera aj+ appletv
al jazeera aj+ appletv
Az Al Jazeera online tévécsatornája egy applikációval immáron nagyképernyőn is elérhető.

Az új tvOS nevű applikáció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mostanában divatos csillagokkal történő értékelés helyett hangulatjelekkel adjanak visszajelzést a tartalmakkal kapcsolatban. Így a tartalom-előállítók képbe kerülhetnek, hogy a műsoraik milyen hatást váltottak ki a közönség körében – közölte az Al Jazeera.

Az AJ+  körülbelül egy éves munkával  felépített egy tartalmi és információs katalógust, amely számos innovatív, videós anyagot tartalmaz. Az AJ+ szerkesztősége egyébként az Apple TV tulajdonosok számára egyedi tartalmakat is kínál.

AJ+
Az AJ+ a katari székhelyű Al Jazeera Media Network online csatornája

Dima Khatib, az AJ+ vezérigazgatója azt mondta, hogy az innovatív történetmeséléseket és tudósításokat tartalmazó anyagok legalább olyan fontosak az Aj+ stratégiája szempontjából, mint az, hogy ezeket a tartalmakat hogyan juttatják el a célközönségük számára. A vezérigazgató szerint a mobil first gondolkodásban szerzett tudásukat igyekeznek most átvinni a nagyképernyőre is, hogy visszahódíthassák az emberek nappalijait.

Az AJ+ az Al Jazeera Media Network portfóliójának tagja, mely kifejezetten a digitális közönségnek állít elő tartalmakat. Jelenleg három nyelven érhető el: arabul, angolul és spanyolul. Az AJ+ műsorait eddig világszerte összesen 2 milliárd alkalommal tekintették meg.

A mostani fejlesztésről egyébként néhány nappal azután érkezett hír, hogy bejelentették, hamarosan megszüntetik az Al Jazeera America adását, ugyanis nagyon kevés nézője volt, így az üzleti modell fenntarthatatlan volt. Digitális fronton azonban nemzetközi szinten erősíteni kíván a katari székhelyű médiacég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik