Média

A Fradi TV is elmegy a SportKlubról

FradiTV
FradiTV
A SportKlub átalakulásának újabb fejleménye: a Fradi TV című műsor a közszolgálati M4 csatornára kerül át.

A műsorújság alapján már holnaptól az M4 Sport csatornára kerül át a Fradi TV című műsor a SportKlubról. A Fradi TV 21 óra 30 perctől lesz látható kedden.

Ez azért is érdekes, mert korábban az Origo azt írta, hogy a SportKlub hamarosan megszűnhet. A 24.hu azonban azt a nem hivatalos információt kapta a televízió háza tájékáról december végén, hogy a csatorna nem megszűnik, hanem átalakul. Erről hivatalos tájékoztatás januárban várható. (Kerestük a Tematic Media Groupot is, de egyelőre nem kaptunk hivatalos választ kérdéseinkre.)

Mindenesetre annyi már most látszik az átalakulásból, hogy több műsor is kikerül a Tematic Media Group tévés portfóliójába tartozó sportcsatorna választékából. Legutóbb például a SportKlub felmondta a 2008 óta a EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 jégkoroncsapatának mérkőzéseire vonatkozó, 2017-ig érvényes közvetítési szereződését, de a Trollfocit se adja már a SportKlub.

A UPC kábelszolgáltatásából kikerült a SportKlub, másutt megmaradt

Az is érdekes, hogy a UPC kábelszolgáltatótól kikerült decemberben a SportKlub, a kábelszolgáltatótól jogilag független, luxemburgi székhelyű UPC Direct műholdas szolgáltatásában viszont továbbra is szerepel, sőt a parabolás kínálatba éppen októberben került vissza. Emellett a SportKlub továbbra is elérhető a Telekom és a Digi által továbbított csatornák között is. Ezért a kábeles UPC-nél érdeklődtünk a fejlemény okáról. A UPC Magyarország PR-ügynökségétől azt a választ kaptuk, hogy december 12-én került ki a kínálatból a SportKlub, méghozzá úgy, hogy nem került a helyére más csatorna. Ennek magyarázata az, hogy a szokásos szerződésmeghosszabbításnál nem született megállapodás a SportKlubbal.  A csatornákkal kötött szerződések lejárta előtt egyébként mindig megvizsgálják, hogy ár-érték arányban melyik a lehető legkedvezőbb, és melyek azok, amelyek műsorkínálata alapján az ügyfelek körében népszerűségre számíthatnak. Arról, hogy a SportKlub kikerül a UPC Magyarország kínálatából, 60 nappal előre értesítették az előfizetőket többek között a számlalevélen, valamint a honlapon is lekerült a csatornakínálatból a sportcsatorna logója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik