Média

Halálhírét keltik az átalakuló SportKlubnak

SportKlub
SportKlub

Az Origo a SportKlub várható megszűnéséről írt, de egy bennfentes forrásunk szerint csak a csatorna átalakulásáról van szó, ennek esett áldozatául Léderer Ákos is. Mindenestre már csak 8 fő dolgozik a Tematic Media Group csatornájánál.

Alig maradt ember a SportKlubnál, amely így lehúzza a rolót – ezt írta az Origo nemrégiben. A portál már egy megemlékező cikket is írt a SportKlub megszűnése apropóján. Azt írták, egy majdnem tízéves történet ér véget, a SportKlub ugyanis 2006 januárja óta sugárzott műsort.

Az Origo a SportKlub megszűnésére abból következtetett, hogy a sportadó nemrégiben felmondta a 2008 óta a EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 jégkoroncsapatának mérkőzéseire vonatkozó, 2017-ig érvényes közvetítési szereződését, miután a csatorna jelezte, nem tudja teljesíteni a megállapodásban vállalt kötelezettségeit.

Ráadásul a Tematic Media Group portfóliójába tartozó sportcsatorna egyik arca, Léderer Ákos kommentátor nyilvános Facebook oldalán is olyan posztok jelentek meg, amelyek alapján a sportcsatorna megszűnésére lehetett következtetni. Léderer ezt írta ki az oldalára:

Tulajdonképpen egy foci-vb-vel kezdődött az egész. Azután tíz év lett belőle. Tíz év, amelynek minden napját, minden feladatát köszönöm. Az RTL Klubnál tanultam meg a szakmát, és a SportKlubnál élhettem ki magamat, vagy hogy szebben fogalmazzam, itt teljesedhettem ki. Tudom, bárhová is kerüljek, sosem lesz már olyan jó dolgom, mint ami itt volt. Ezért is mondtam nevetve, ha kérdezték, meddig tervezem az RTL/SportKlubnál, hogy nyugdíjig csak kihúzom. Na jó, az utolsó pár évben már nem mondhattam, csak naivan hihettem ezt.”

Egy volt kollégája pedig a tévé technikai helyiségéről posztolt képeket és szintén olyat írt mindehhez, ami alapján az egyértelműnek tűnik, hogy valami történt/történik a SportKlubnál.

Nem megszűnik, csak átalakul

A 24.hu is próbált utánajárni a hírnek. Bennfentes forrásunktól az Origo hírével ellentétes információkat kaptunk, természetesen nem hivatalos formában. Mint mondta, a csatorna egész biztosan nem szűnik meg, tehát adás lesz jövőre is. Annyi viszont igaz, hogy lesznek változások, módosulhat a műsorstruktúra is, de erről majd csak januárban várható hivatalos bejelentés. Léderer Ákos ezeknek a változásoknak lett az “áldozata”, vagyis ő valóban nem dolgozik majd a SportKlubnak, de megszűnésről nincs szó. 

A SportKlub TV egyébként az élő sportközvetítések helyett egy ideje főleg magazinműsorokat és beszélgetős műsorokat sugároz, így a képernyőjükön rendszeresen szerepel Havas Henrik és Fiala János is.

A Tematic Media Group magyarországi médiaportfóliójába egyébként a SportKlubon kívül a Sláger Tv, a Fishing & Hunting, a DoQ, valamint 2015 óta a Juventus Rádióból átmárkázott Sláger Rádió tartozik.

További fejlemények tehát várhatóan januárban – de természetesen visszatérünk még a témára előbb is, ha választ kapunk a csatornát üzemeltető Tematic Media Grouptól a nekik küldött kérdéseinkre, vagy bármi újat tudunk meg az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik