Média
Digitális Híd - Kaba

Kétszáz település a Digitális Hídon

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 09:16

A 200. településhez ért szombaton a Digitális Híd rendezvénysorozat. A jubileumi napon Mikepércsen és Kabán a Magyar Telekom önkéntesei tanították az internet használatára a település lakosait.

A Magyar Telekom még 2004-ben indította útjára a „Digitális Híd Kistelepüléseken” nevet viselő programját. A kezdeményezés célja, hogy a digitális felzárkózás elősegítése érdekében megmutassa a kistelepüléseken élők számára, mire használható az internet, hogyan tudja közelebb hozni a földrajzilag messze élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában.

A program állomásain, a 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken a Magyar Telekom önkéntesei tartanak hatékony, egyénre szabott oktatást, a gyerekeknek pedig ismereteik bővítése céljából vetélkedőket szerveznek.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében az elmúlt tizenegy évben a most hétvégivel együtt már 200 kistelepülésen tartottak ismeretterjesztést a Magyar Telekom önkéntesei közel 5000 résztvevőnek, és hozzájuk csatlakozva médiavilág ismert arcai, mint például Novák Péter, Harsányi Levente, Galambos Péter.

A program 2009-ben új elemmel bővült ki, a Digitális Híd Fest-en a helyi tehetségek is bemutatkozhattak és lehetőségük nyílt az interneten való megjelenésre is. A program résztvevői természetesen ingyen használhatták a világhálót, ahol személyes érdeklődésükre, problémáikra kereshették együtt a választ.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.