Foci

Kupadöntős a Videoton

A fehérváriak kétséget kizárón bizonyították a Kaposvár elleni elődöntőben, hogy jobbak, megérdemelten jutottak a sorozat fináléjába.

Az első mérkőzésen Lipták Zoltán furcsa góljával (Kovács kapus kiejtette a labdát, a Vidi védője pedig lecsapott arra) 1-0-ra nyert idegenben, így – és egyébként is – ők számítottak a párharc esélyesének.

A Videoton éppen a már döntőben lévő Kecskeméttel (a Sivic-csapat a Zalaegerszeget verte ki 5-1-es összesítéssel) játszotta előző tétmérkőzését (2-2 a pénteki bajnokin), a Kaposvár pedig a Honvéd ellen (1-0-s vereség a Bozsik-stadionban).

A somogyiak egészen érdekes összeállításban léptek pályára, több meghatározó játékos (így Balázs, Oláh, Zahorecz) a kispadon kezdett. A Videoton kezdőjében nem volt ott Andre Alves, Vasiljevic viszont igen. Lázár beadását a negyedik percben még föléfejelte a szerb, a 11. percben viszont jól érkezett Polonkai passzára, vezetett a Vidi (1-0).

A 17. percben is Vasiljevic volt az egyik főszereplő: bal oldali beadását Vaskó fejelte a kapuba (2-0). Innentől még inkább matinéelőadásra hasonlított a találkozó, a Vidi támadásai veszélyesebbek voltak, de a Kaposvár is ment előre becsülettel. Az egyetlen helyzet a vendégek előtt a 44. percben adódott, de Farkas a kapu mellé fejelt.

A 48. percben Vasiljevic cselezte túl magát, majd lőtt kapura, Kovács védeni tudott. Az 57. percben viszont nem: Lázár jobbról adott be, a fickándozó Vasiljevic kapásból nagy erővel lőtt a vendégkapu bal oldalába: remekül játszott a találkozón az ex-békéscsabai és ex-újpesti szerb középpályás (3-0).

A Kaposvár nem tudott érdemben hozzászagolni a találkozóhoz, a hazaiak pedig Lencse révén még a 89. percben is nagy helyzetet hagytak ki, hogy aztán bevágjanak még egy negyedik gólt is Nikolic révén a 92. percben (4-0).

A Videoton lesz tehát a Kecskemét ellenfele a döntőben.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 1000 néző, vezette: Solymosi
Videoton – Kaposvár 4-0 (2-0)
Videoton: Sebők – Lázár, Lipták, Vaskó (Izing, 68.), Hidvégi – Vasiljevic, Polonkai (Milanovic, a szünetben), Gosztonyi (Nagy D., 59.), Szakály – Lencse, Nikolic. Vezetőedző: dr. Mezey György
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka (Pavlovic, 50.), Korhut, Máté P. (Zsók, 53.), Kardos – Bőle, André Portulez – Farkas Z., (Balázs B., 77.) Javad, Pedro – Szepessy. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Vasiljevic (11., 57.), Vaskó (17.), Nikolic (92.)
Sárga lap: Hidvégi (29.), illetve Portulez (53.), Pavlovic (86.)
Továbbjutott: a Videoton, 5-0-s összesítéssel.

A Magyar Kupa döntőjét május 17-én rendezik. A helyszín egyelőre nem ismert, csütörtökig pályázhatnak a klubok a rendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik