Foci

Furcsa góllal nyert a Vidi

A bajnoki listavezető minimális előnyt szerzett a Kaposvár ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A bajnokság két élcsapata találkozott egymással a kupadöntőbe jutásért: a harmadik Kaposvár fogadta a listavezető Videoton együttesét. A hétvégi főpróba a Rákóczinak sikerült jobban, miután a Monicomp Ligában 2-1-re legyőzték az MTK csapatát, a fehérváriak viszont Szombathelyen szenvedtek vereséget.

A nem várt vasárnapi zakó után Mezey György, a Vidi trénere elmondta, masszív teljesítményt vár a csapatától, ami akár a továbbjutást is meghozhatja.

Az első lehetőség ennek megfelelően a vendégek előtt adódott, Nikolic jó helyzetből lőhetett, de nem találta el a kaput. Az Alves nélkül kezdő Vidi aktívabban játszott ellenfelénél, de igazán komoly lehetőségeket nem sikerült kidolgozniuk.

A 35. percben váratlanul a Kaposvár szerezhette volna meg a vezetést, Peric fejese nem sokkal szállt a kapu mellé.

A második félidő elején furcsa góllal szerzett vezetést a Videoton: Kovács húzott le egy felívelést, majd leérkezés közben ütközött Liptákkal, a vendégek védője pedig kapuba passzolta a hálóőr kezéből kicsúszó játékszert. Nehéz megmondani, hogy történt-e szabálytalanság, Kovács mindenesetre sárgát kapott reklamálásért.

A Rákóczi próbálkozott az egyenlítéssel, a 71. percben pedig emberelőnybe is kerültek, miután Farkas térdelt bele ellenfele hátába, így mehetett zuhanyozni. A folytatásban Máté, majd Szepessy veszélyeztette a vendégek kapuját, de gólt már nem tudott szerezni Sisa Tibor együttese, így hátrányból várják a visszavágót.

A másik ágon a Kecskemét került jelentős előnybe, miután tegnap hazai pályán 5-1-re verte a Zalaegerszeg csapatát.

Eredmény – Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 3000 néző, Vezette: Fábián Mihály
Kaposvár – Videoton 0-1 (0-0)
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Zsók (Gujic 88.), Bank (Grúz 50.), Korhut – Hegedűs (Szepessy 81.), Máté P., Balázs B., Peric – Oláh, Pavlovic. Vezetőedző: Sisa Tibor
Videoton: Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Gosztonyi, Elek (Farkas B. 46.), Sándor, Polonkai, Vasiljevic (Alves 61.) – Nikolic (Milanovic 74.). Vezetőedző: Mezey György
Gólszerző: Lipták (48.)
Sárga lap: Kovács Z. (48.) Zsók (83.) illetve Elek (28.), Andic (37.)
Piros lap: Farkas B. (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik