Foci

Kádár és Hajnal is az Egervári-keretben

Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette 19 fős keretét a magyar labdarúgó-válogatott utolsó idei fellépésére.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a november 17-i, székesfehérvári találkozóra meghívót kapott a Newcastle United védője, Kádár Tamás is, aki korábban még nem szerepelt a felnőtt nemzeti együttesben.

“A keret összetételéből kitűnik, hogy elsősorban azokra a játékosokra számítok a litvánok ellen, akikkel az őszi Eb-selejtezőkön is számoltam” – mondta a szakvezető. “Kádár Tamás az egyetlen új arc, ő a betegségét követően már utolérte magát, és az Arsenal elleni Ligakupa-mérkőzésen jól futballozott. Régóta szeretném őt kipróbálni a válogatottban, és a litvánok elleni meccs erre kiváló lehetőséget biztosít. Talán még Hajnal Tamás meghívása okozhat némi meglepetést, hiszen a középpályás az ősszel sérüléssel bajlódott, és még nem játszott a Dortmundban. Beszéltem vele, azt mondta, rendbe jött, és két hét múlva már tökéletesen bevethető állapotban lesz”.

A játékosok november 15-én, hétfőn találkoznak Telkiben.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (TSV 1860 München)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle United), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Csatárok: Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Priskin Tamás (Ipswich Town)

Biztonsági tartalékok: Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Koltai Tamás (Győri ETO FC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik