Light

A világ leglazább kebabosa kényelmes tempóban kiszolgálta vevőjét, amikor ki akarták rabolni – videó

Said Ahmed = a nyugalom szobra.

Leborulunk Said Ahmed előtt! Nevezett úriember egy cristchurchi (Új-Zéland) gyorsétteremben dolgozik, és most már a fél világ ismerheti őt, miután kiderült:

nála lazább  embert még nem hordott a hátán a Föld.

Az egyiptomi származású úr július 9-én este fél 11 körül már igencsak fáradt volt, és szeretett volna hazamenni. Egy vásárló nagy csirkés szuflakit (nyársat) rendelt tőle, épp azt készítette, amikor bejött egy férfi eltakart arccal, kezében pisztollyal, és a bevétel átadására szólította fel a pultban álló Saidot. A bolt tulajdonosa érezte, hogy itt nem kebabra megy a játék, de mégsem rezelt be.

„Rám akart ijeszteni, de úgy döntöttem, hogy nem hagyom magam.”

– mesélte az úriember a Guardiannek. Said, mintha mi sem történt volna, kiszolgálta az előző vevőt, szép nyugodtan odaadta neki az időközben elkészült szuflakit, hogy a vendég biztonságban távbozhasson. Az egész jelenetet rögzítette a biztonsági kamera. A videót a helyi rendőrség feltöltötte a Facebook-oldalára.

Said elmondta: nyugodtságát annak köszönheti, hogy – szemben a szülőhazájával – Új-Zéland biztonságos ország, ahol nem jellemzőek az erőszakos cselekmények.

„Egyszerűen hátat fordítottam neki, és elindultam a konyha felé, hogy hívjam a rendőröket. Gondoltam, ha hátba lő, még mindig jobb, mintha közelről célozna a szívemre vagy a fejemre”.

A rablótámadásra készülő férfi annyira ledöbbent Said higgadtságán, hogy zavarában távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik