Light

Milliókért adták el John Lennon haját

Vagyont-er-egy-eredeti-Beatles-dalszoveg(210x140).png (john lennon, the beatles, zene, )
Vagyont-er-egy-eredeti-Beatles-dalszoveg(210x140).png (john lennon, the beatles, zene, )
Több Beatles relikviáért is szórták a dollár tízezreket.

John Lennon egy hajfürtje 35 ezer dollárért (9,7 millió forintért) kelt egy egy árverésen – jelentette be a Heritage aukciósház.

A tíz centiméteres tincset akkor vágták le, amikor a Beatles néhai sztárja egy filmszerepre készült. A Heritage közlése szerint a hajfürtöt Paul Fraser brit relikviagyűjtő vásárolta meg szombaton.

A tincset az a német fodrász őrizte meg, aki a zenész haját megigazította, mielőtt a Hogyan nyertem meg a háborút? című filmszatíráját 1967-ben forgatni kezdték volna. A mozi a 2. világháború idején játszódik, egy kétbalkezes parancsnok vezette brit szakasz kalandjait mutatja be. Az egyik fiatal katona szerepében tűnt fel Lennon.

A hajfürt mellett számos más Beatles-relikviát is elárvereztek, köztük egy fotót, amelyet az együttes mind a négy tagja aláírt. A képért 42  ezer 500 dollárt (11,8 millió forintot) fizetett a győztes licitáló.

A Yesterday and Today című album híres borítójának egy lezárt példányáért 125 ezer dollárt (34,6 millió forintot) adtak.  A borító fotója a banda tagjait henteskötényben, kezükben nyers húsdarabokkal ábrázolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik