Light

130 milliót nyert a lottón egy menekült a világ legszerencsésebb településén

400 ezer eurót, azaz majdnem 130 millió forintot nyert egy tengerről kimentett szenegáli menekült az évente megrendezett spanyol karácsonyi lottón, az El Gordón. A magyarul “A kövér”-nek elnevezett szerencsejátékon összesen 2 milliárd eurót sorsoltak ki. A Ngame keresztnévvel azonosított férfi nyolc éve érkezett Tenerife szigetére egy fából ácsolt csónakon 65 másik menekülttel Marokkóból – írja a The Guardian.

Ngame egyike azoknak a játékosoknak, szám szerint 1600-nak, akik a 79140 nyerőszámmal rendelkező szelvényeket birtokolták. Ezeket az Almeira tartománybeli Roquetas de Mar nevű dél-spanyolországi kisvárosban adták fel a helyi lakosok.

A feleségével élő menekült hitetlenkedve fogadta a jó hírt. Mint mondta, volt olyan, hogy kettejük vagyona alig rúgott 5 euróra összesen. Ngame a nyertes szelvénnyel a kezében köszönte meg a spanyoloknak és a spanyol kormánynak, hogy megmentették az életüket. A pár egyébként mezőgazdasági idénymunkásként dolgozott a környező földeken.

Az El Gordo lottó a világ egy legnagyobb össznyereményével rendelkező szerencsejátéka. A sorsolással kevesebb nagynyertes helyett több “kisebb” összeget próbálnak szétosztani az játékosok közt, néha ezres nagyságrendben.

Spanyolországban karácsonyi hagyomány, “A kövér”-en játszani. Kollégák, barátok, családtagok, közösségek választják ugyanazokat a számokat. Így fordulhatott elő, hogy Ngaméval együtt Roquetas de Mar lakosai százával kapják meg ugyanúgy a 400 ezer eurós fődíjat, így joggal nevezhetjük a települést az év legszerencsésebb városának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik