Light

Borongósan ünnepeljük István királyt

Eso(960x640).jpg (Array)
Eso(960x640).jpg (Array)

Vasárnapig elvétve láthatjuk a napot, de pont augusztus 20-án van erre némi esély. A Tiszántúlon kevésbé lesz jó tűzijátékot nézni.

Üdvözlöm a kedves hallgatókat, ez itt a Hír24 meteorológiai műsora, az Időjárás & jelentés! Lássuk, milyen nap virradt az ünneplő Kárpát-medencére!

Kinézve stúdiónk ablakán az látható, hogy be van borulva, sőt dunántúli tudósítóink jelentik: ott esik az eső. A nap folyamán azonban van remény arra, hogy a felhők kissé eloszoljanak. Délelőtt sajnos még eső áztathatja a Dunántúl mellett a déli tájakat és a Tiszántúl egy részét is – írja a Köpönyeg. Ez utóbbin tartós eső is lehet, míg a Dunántúl és a középső országrész láthatja meg a napkorongot. Erős északkeleti szél lehet, az esős tájakon 15-20, máshol 20-26 fokkal.

 

A Met.hu amúgy citromsárga riasztást tett közzé honlapján, miszerint Tolnában, Baranyában, Bács-Kiskun nagy részén, Csongrádban, Békés egy részén, Hajdú-Biharban, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok egy részén különösen sok, akár 30 milliméter eső is eshet rövid idő alatt. A figyelmeztetés másnapra is érvényes.

A már ledolgozott munkaszüneti napon, pénteken erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon még mindig lehet zápor. Élénk lesz a szél, reggelre mindössze 10-17 fok lehet, nappalra 23-24. A szombat ugyanezt az időt koppintja, míg vasárnap már többórás napsütés lehet, nem lesz csapadék, megkezdődik a felmelegedés, már 25 fok is lehet.

Köszönjük figyelmüket, viszonthallásra és kellemes ünneplést!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik